Nyugodjanak békében!

Hírek
Közzétéve:

Szeptember 19-én elhunyt dr. Szabados Pál közgazdász, az Ybl Miklós Műszaki Főiskola nyugalmazott tanára, az óbudai közélet ismert és elismert személye.

A kerületi Kereszténydemokrata Néppárt alapítója volt, a kezdetektől egészen 1996-ig a szervezet elnöke. 1994 és 1998 között Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselőjeként dolgozott a városrész fejlődése érdekében. Ebben az önkormányzati ciklusban a testület KDNP-s tagjaként a Pénzügyi-, illetve a Költségvetési és Adóügyi Bizottság, valamint a Kisebbségi és Emberjogi Bizottság munkájában vett részt.

2000-ben alapítója volt az Óbudai Széchenyi Körnek, melynek 2009-ig szervezőjeként és elnökeként tevékenykedett. 2007-ben munkássága elismeréseként Barankovics Emlékéremmel tüntették ki. Szabados Pál Óbuda közéletében mindig a keresztény szellemiséget képviselte; a keresztény értékeket a helyi közélet számos színterén védte és terjesztette. Meggyőződéses demokrataként élt és gondolkodott, az emlékérmet ezért a szerepvállalásért vehette át.

A köztiszteletben álló édesapa, szakember és politikus 88 évet élt. Egykori jelenlétét nem feledve megőrizzük emlékét.

Október 8-án elhunyt Baginé Kovács Klára, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, tanára.

bagine-kovacs-klaraTávozása komoly veszteség nem csak szeretteinek és iskolai közösségének, de mindazoknak, akik városrészünk oktatási rendszerében dolgoztak, és a képzés színvonalának emeléséért fáradoztak.

Baginé Kovács Klára több mint 40 éven át végzett példaértékű munkát a pedagógus pályán. Negyvenéves munkásságból 35 tanévet Óbuda-Békásmegyer tanintézményeinek szentelt. A pedagóguspálya valamennyi lépcsőfokát végigjárta. Kezdetben biológia-földrajz szakos tanár, osztályfőnök, munkaközösség-vezető volt. Igazgatóhelyettesként felmutatott teljesítménye alapján nyerte el később az intézményvezetői tisztséget.

Munkáját valamennyi beosztásban kiemelkedő színvonalon látta el. Baginé Kovács Klára 17 tanéven át irányította az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát. Az egykor mélyponton lévő, igen alacsony tanulói létszámmal működő iskolát kerületünk egyik – szülők körében is népszerű – kiváló intézményévé emelte. Számos pedagógiai továbbképzésen vett részt, emellett a közigazgatási vezetői szakvizsgát is megszerezte. Aktív tagja volt az Oktatási Hivatal által működtetett országos közoktatási, szakértői hálózatnak.

Emberi kapcsolataiban nagy szerepet játszott az empátia, a tolerancia és a szeretet. Kollégáival, tanítványaival, a gyermekek szüleivel mindig megértő és támogató volt.

Személyében egy kiváló pedagógustól, az oktatás ügye iránt elkötelezett tanártól, egyben szeretett kollégánktól búcsúzunk. Emlékét kegyelettel őrizzük.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság