Óbuda rendezte meg az I. Fővárosi Szenior Asztalitenisz Kupát

Hírek
Közzétéve:

Kétségtelen, hogy ezekben a napokban Budapest az asztalitenisz fővárosa. A szenior csapatverseny mellett most zajlik az egyéni világbajnokság is a Duna túlpartján. A szépkorú sportolók azonban április 25-én délelőtt Óbudán gyűltek össze, hogy a kerületek férfi és női csapatai megmérkőzzenek egymással a pingpongasztaloknál. Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény professzionális körülményeket biztosított a versenyzőknek. Hét kerületből 7 férfi és 3 női együttes érkezett, összesen 30 sportoló fogott ütőt és labdát, hogy a közel száz mérkőzésen két nyert játszmáig adogassanak.

A rendezvény megnyitóján Bús Balázs polgármester, a verseny ötletgazdája, Müller Istvánné, az ÓSZSZI intézményvezetője, valamint Volper László mesteredző köszöntötte a megjelenteket. Valamennyi megszólaló felhívta a figyelmet az aktív életmód és a sport fontosságára idős korban is. Mozgásra számtalan lehetőségük adódik az óbudai nyugdíjasoknak, hiszen a 11 kerületi Idősek Klubjában többek között chi-kung, táncoktatás és gyógytorna foglalkozások közül is választhatnak.

Kerületi sikerek

A hölgyek versenyében az I. helyezést a hazai, óbudai csapat érte el, akiket a XIII. és a XIX. kerület együttese követett a tabellán. Az uraknál a XVII. kerületi gárda diadalmaskodott a hazaiakkal szemben, míg III. helyen a X. kerületi együttes állhatott a dobogóra.

Valamennyi résztvevőnek gratulálunk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság