Okos kerület – köz(ös) biztonság

Hírek
Közzétéve:

A HelpyNet egy közbiztonsági bejelentő rendszer és segítségkérő szolgáltatás, amely egy okostelefonos alkalmazáson keresztül egy gombnyomással képes a III. kerület teljes lakosságát összekapcsolni Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyeletével. A háttérben működő központi irányítási rendszer azonnali helyi segítségnyújtást tesz lehetővé bármilyen vészhelyzet vagy közterületi probléma esetén. Az alkalmazás bármilyen probléma esetén egy gombnyomással képes a lakosokat összekapcsolni a kerület közterület-felügyelőivel, akik riasztás vagy bejelentés esetén helyi és azonnali segítséget nyújthatnak.

A HelpyNet okostelefonos alkalmazásban bejelentett esemény: például egy kidőlt fa vagy egy kátyú bejelentése a helyi Közterület-felügyelet központjába fut be, ahol gyorsan és helyi ismerek birtokában gondoskodnak a megfelelő intézkedésről, az illetékesek értesítéséről. A bejelentéshez a rendszer továbbítja a GPS koordinátákat és fotót csatolására is van lehetőség. A diszpécser azonnal a probléma forrásához vagy a bajbajutotthoz legközelebb tartózkodó intézkedő személyt küldi segítségül.

A HelpyNet alkalmazás a családok kapcsolattartásában is segít. Ha az alkalmazás a szülő és gyermeke készülékére egyaránt regisztrálva van, a gyermek egyetlen gombnyomással egyszerűen segítséget kérhet szülejétől az applikáción keresztül akár bajba került, akár csak azt szeretné, hogy menjenek érte.

Az alkalmazás használata ingyenes, a bejelentéshez az okostelefonra telepített HelpyNet alkalmazás és internetkapcsolat szükséges. A program iOS és Android rendszeren egyaránt használható ingyenesen.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság