Online is lehet parkolási engedélyt kérelmezni

Hírek
Közzétéve:

Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a kérelmek benyújtását, annál is inkább, mert az ügyintézés jelenleg még várakozásmentes. Egyre többen élnek az online kérelem benyújtás lehetőségével.

Az eddig kiadott lakossági engedélyek száma január 18-án 10 539, amelyből webes engedély 4867. Összehasonlítva a 2022. január 18-ai adatokkal, ez jó eredménynek tekinthető, mivel tavaly 9033 és 4405 voltak ezek a számok.

Ügyintézési időpont foglalására lehetőség van az Óbudai Parkolási Nonprofit Kft. ügyfélablakán keresztül, e-mail címmel regisztrálva, illetve telefonon a call centeren keresztül, a helyi tarifával hívható +36 21 208 8002 számon.

Társaság honlapján  bővebb információt találnak az engedélyek kiadásával kapcsolatban, néhány a legfontosabb tudnivalók közül:

Igényelhető parkolási engedélyek ezen az oldalán tájékozódhatnak a kiadható parkolási engedélyek típusáról.

Fizetendő díjakról itt tájékozódhatnak bővebben.  Az ügyfélszolgálaton lehetőség van készpénzes, illetve bankkártyás fizetésre is.

Az állandó III. kerületi lakcímmel és saját üzembentartású, vagy a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó hiányában saját tulajdonú, magyar felségjelzésű gépjárművel rendelkező ügyfelek elektronikusan is benyújthatják kérelmüket az ügyfélablakon keresztül.

Ezen az oldalon találják a kérelemhez szükséges formanyomtatványokat, dokumentumokat.

A III. kerületi parkolási engedélyek területi hatálya nem változott 2022-es határokhoz képest, csak a zónák kaptak más elnevezést. Az Óbudai Parkolási Kft. interaktív térképének segítségével tájékozódhatnak a parkolási övezetekről és azok határairól.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság