Önzetlenül, együtt a kerületi közösségért ‒ December 5. az önkéntesek nemzetközi napja

Hírek
Közzétéve:

A helyi közösségek aktivistái végzik a legértékesebb munkát, fogalmaz az ENSZ. Mi itt, Óbuda-Békásmegyeren tisztában vagyunk ennek a munkának az értékteremtő erejével, hiszen szép hagyománya van nálunk a közösségünkért végzett önkéntes munkának, így a nemzetközi nap jó alkalom arra, hogy az elmúlt évből néhány példát felidézzünk ezek közül.

Fenntarthatóság Tere fókuszában az önkéntes munka

Kezdjük a legfrissebb kapcsolódó hírrel: Fenntarthatóság Tere címmel indított új kezdeményezést Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, amelyhez elsőként közel ötven helyben is érdekelt vállalat, civil szervezet csatlakozott. Kezdeményezésünk célja, hogy e tér bemutasson jógyakorlatokat, segítse a helyi civil-vállalati együttműködéseket és folyamatos lendületet adjon a kerületi fenntarthatósági törekvéseknek.

A Fenntarthatóság Tere első eseményén az önkéntesség témáját vitatták meg a résztvevő véleményvezérek, keresve azokat a pontokat, ahol hatékonyabbá tehető a kerületben működő ügyek mentén a vállalatok, intézmények becsatornázása. Abban a reményben, hogy valamennyi, a fenntarthatóság iránt elkötelezett, a kerületben érdekelt vállalat, intézmény és civil szervezet csatlakozik e lokálisan is nagy hatással bíró munkához.

Elsősegélynyújtó szolgálat, közösségi takarítás a kerületben

Az idei nyáron zömében III. kerületi középiskolákból kikerülő fiatalok ‒ a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben ‒ a Római-parti Plázson ismét elsősegélynyújtó szolgálatot teljesítettek, így hozzájárulva a fürdőzők biztonságához. Az önkéntes, ugyanakkor szakmailag felkészült munkájukat köszönjük, jövő nyáron is számítunk helytállásukra.

A közösségi takarításnak, környeztünk közös szépítésének szintén komoly tradíciója van Óbuda-Békásmegyeren. A Római-parti szemétszedés, a játszóterek felújítása, a kutyafuttatók felfrissítése, a kültéri padok karbantartása, mind-mind helyi lakosok, civil szervezetek és polgármesteri hivatalunk dolgozóinak közös, önzetlen munkájának is az eredménye.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság