Óriási mennyiségű adomány gyűlt össze a kerületi óvodákban és bölcsődékben – Nagyon büszkék vagyunk munkatársainkra

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Meseerdő Óvoda rögtön a háború kitörését követően szervezni kezdte az adománygyűjtést.

Halasi Erika óvodavezető és Porkolábné Cserfalvi Anikó gyógypedagógiai asszisztens pillanatok alatt megszervezték az egyes épületekben az adományozást a Meseerdő oviban – hozzájuk kerületszerte további óvodák, valamint az Óbudai Egyesített Bölcsődék is csatlakoztak. Intézményeinkben így hétfő óta zajlik a gyűjtés.

Mivel a határt átlépők között legnagyobbrészt nőket és gyerekeket találunk, elsősorban nekik gyűjtöttek a kerületi óvodák és bölcsődék.

Munkatársaink beszámolói szerint óriási mennyiségű felajánlás érkezett hozzájuk, nemcsak az intézmények dolgozóitól, a hozzájuk járó gyerekek szüleitől, hozzátartozóitól, de a kerületben élők, az itt dolgozók is nagy számban keresték fel őket. Az adományozás fegyelmezetten zajlott, a járványügyi szabályokat minden esetben betartva.

Jelentős mennyiségű adománnyal érkezett többek között az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ. „Az elmúlt időszak történései minket is arra sarkalltak, hogy gyűjtésbe kezdjünk. Egész héten érkeztek az adományok ellátottjainktól és hozzátartozóiktól, valamint a közalkalmazottaktól, amelyeket a mai napon elszállítottunk az Óbudai Meseerdő Óvoda Váradi utcai székhelyére” – írták pénteken.

Mint megtudtuk: adományozóink sok esetben akár erejükön felül is segítették a gyűjtést, sokan többször fordulva vittek csomagokat az intézményekbe, segítettek a cipelésben, a pakolásban, és a felhívás szövegét szem előtt tartva nagy mennyiségben érkeztek gyermek- és babaholmik, női higiéniai termékek, tartós élelmiszerek, gyógyszerek. A segélyszervezetekkel egyeztetve igyekeztek az intézmények a felmerülő igényeknek megfelelően szervezni a gyűjtést.

Zelei Ágnes, az Óbudai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője elmondta: „Igyekeztünk átláthatóan csoportosítani az adományokat, minden dobozt feliratoztunk. Rengeteg pelenkát, popsitörlőt, cumisüveget, gyógyszert, vitamint, takarót, konzervet, bébiételt, tápszert, tisztasági és higiénés szert kaptunk, de jut a gyermekeknek bőven vitaminos üdítő és édesség is. Ruhaneműből és gyermekcipőből is sok érkezett.”

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink időt és energiát nem kímélve dolgoztak a háború elől menekülő emberek megsegítéséért, hogy minél több szükséges tárgy, élelmiszer gyűljön össze, és azok minél előbb eljussanak a megfelelő helyre.

KÖSZÖNJÜK!

Az összegyűlt csomagok elszállítása a Semmelweis Egyetem munkatársainak segítségével zajlik az egyes intézményekből, és hétfőn, kedden folytatódik.

Több intézményünkben továbbra is lesz lehetőség adományozni, erről a saját felületeiken adnak hírt.

Óbuda-Békásmegyer összefogása, az itt élők tenni akarása és segítőkészsége példaértékű. Munkatársaink elmúlt heti fáradozásaiért és elhivatottságukért pedig nem lehetünk elég hálásak. Minden elismerés megilleti őket.

Továbbra is kiállunk Ukrajna és az ukrán emberek mellett, és mélyen elítéljük az agressziót.

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság