Országos Könyvtári Napok az Óbudai Platán Könyvtárban és fiókkönyvtárában, az Ezüsthegyi Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

Könyvtárak az emberért, felelősség a földért szlogennel veszi kezdetét az Országos Könyvtári Napok 2019. szeptember 30-án, melyhez az Óbudai Platán Könyvtár és fiókkönyvtára, az Ezüsthegyi Könyvtár több programmal, zöld szemléletű rendezvénnyel kapcsolódik.

„Könyvtárunk céljai között magas prioritással fogalmaztuk meg évekkel ezelőtt a környezetbarát, klímakímélő, ökoszemléletű működést, mely cél elérése érdekében már eddig is sok mindent tettünk és folyamatosan teszünk, ezért külön öröm számunkra az Országos Könyvtári Napok zöld tematikájú rendezvénysorozata, melyhez alapvetően zöld szemléletű könyvtárként szívesen csatlakozunk. Idén programjaink között szerepel az Országos Könyvtári Napok alkalmából egy különleges tájegységet bemutató kiállítás és egy klímamentő klubfoglalkozás is.” – mondta el az Óbudai Platán Könyvtár igazgatója, Pőcze Márta.

A Lehetetlen szigetek című fotókiállítás a Dániához tartozó, Izlandhoz hasonló vulkanikus eredetű szigetcsoportot, a Feröer-szigeteket mutatja be. Az elképesztő természeti adottságokkal rendelkező szigetcsoportot a Dániában élő Frida Waaben, a Dániában született Ellen Fjellanger Schmidt, a grönlandi származású, ma már Magyarországon élő Jesper Kunuk Egede fotóin keresztül ismerhetjük meg. A Feröer-szigeteket idéző tárlat a Közép-Európai Sarkvidék Egyesület közreműködésével jött létre és 2019. november 1-ig tekinthető meg az Óbudai Platán Könyvtárban, nyitvatartási időben.

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából a “Könyvtárak az emberért – felelősség a Földért” témához kapcsolódóan beszélgetünk a környezetbarát és klímatudatos otthonról, klímamentő ötletekről és praktikus tanácsokról 2019. október 2-án 18.00-tól az Ezüsthegyi Könyvtárban.

Megbocsátás hete a könyvtárakban

Ahogy már korábban megszokhattuk az Óbudai Platán Könyvtár különleges kedvezményben részesíti ilyenkor látogatóit, a kölcsönzési határidőn túl visszahozott kötetek után ebben a pár napban nem kell késedelmi díjat fizetni. Ez idén sem lesz másképp, az Óbudai Platán Könyvtárban 2019. szeptember 30. és október 4. között, az Ezüsthegyi Könyvtárban 2019. szeptember 30. és október 5. között a Megbocsátás hetében nem számolnak fel késedelmi díjat a kölcsönzési határidőn túl visszahozott kötetek után.

Óbudai Platán Könyvtár: 1031 Budapest, Arató Emil tér 1. (bejárat a Kadosa utcáról), tel.: 439-0936   platankonyvtar.hu Nyitvatartás: hétfő 12-18, kedd 10-19, szerda zárva, csütörtök 10-19, péntek 12-18, minden páratlan hét szombatján 10-14.

 

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára: 1038 Budapest, Ezüsthegy utca 16. tel.: 454-0826 platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/ Nyitvatartás: hétfő 12-19, kedd 9-14, szerda 12-19, csütörtök 9-14, péntek 12-19, minden páros hét szombatján 9-13.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság