Ősztől a Szent Margit Kórházig járhatnak a buszok

Hírek
Közzétéve:

Január közepétől változott Budán a villamosközlekedés, és ezzel egy időben jelentős változások voltak a buszok közlekedésében is. A 160-as, 260-as és 260A buszjáratok nem érintetik a Szent Margit Kórházat, a kerület északi részéről, Csillaghegyről, Békásmegyerről, illetve a Bécsi út térségéből csak átszállással lehetett eljutni a fekvőbeteg-intézménybe.

Ahogy januárban is megírtuk, az önkormányzat vezetői számos egyeztetés folytattak a BKK illetékeseivel a tömegközlekedést érintő változtatásokról. A Szent Margit Kórház Békásmegyer felőli átszállásmentes elérésének biztosításával kapcsolatban Bús Balázs polgármester írásban és  személyesen fordult a Budapesti Közlekedési Központ illetékeseihez.

Társadalmi egyeztetés

A BKK ma társadalmi egyeztetésre bocsátotta a három említett buszjárat tervezett módosítását. A kórház északi irányból történő megközelítésére a BKK azt a megoldást javasolta egyeztetésre, hogy a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz útvonala a lenti térkép szerint módosul, vagyis a buszok a Rendelőintézetet elhagyva a Váradi utcából balra kanyarodnak, majd a Bécsi úton érik el a kórházat. A járatok a Bécsi úton, a kórház előtti öblösített részen, a jelenlegi parkolóban fordulnak meg, majd a Bécsi úton visszatérnek a mai vonalvezetésükhöz.

bkk_160-260_társadalmasítás

A BKK a kórház kiszolgálását úgy tervezi, hogy az első járat munkanapokon 8, hétvégén 9 órára érje el az intézményt, az utolsó járatok pedig – a tervek szerint – 20 óra körül induljanak a kórháztól. A fentebb említett időszakon kívül az autóbuszok a jelenlegi vonalvezetés szerint közlekednek, vagyis nem térnek be a kórházhoz. Hogy a buszok megfordulhassanak, a kórház térségében forgalomtechnikai beavatkozások szükségesek.

A térképen látható tervekkel kapcsolatban a BKK a weboldalán várja az észrevételeket 2016 augusztus 3-ig. A változások tervezett bevezetésének időpontja 2016. ősz.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság