Pályázati támogatást nyert a Szent Margit Kórház

Hírek
Közzétéve:
Dr. Berényi Marianne
Dr. Berényi Marianne

A pályázati támogatás kapcsán Prof. Dr. Berényi Marianne, a Szent Margit kórház Fejlődésneurológiai osztályának osztályvezető főorvosa elmondta: „Az eszközpark fejlesztése szinte kizárólagosan pályázatok útján valósul meg. Köszönet illeti a K&H gyógyvarász programját, hogy adományaikkal segítik az egészségügyi intézmények működését. A pályázati összegből vásárolt eszköz tovább emeli osztályunk diagnosztikus tevékenységének színvonalát. Az agyi károsodást elszenvedett újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők hallásfigyelmi vizsgálatához szükséges az a fül működését vizsgáló objektív műszer, melynek beszerzését biztosítja a program adománya.”

A Szent Margit Kórházban működő Fejlődésneurológia az egyetlen olyan osztály az országban, mely   idegrendszeri sérülés gyanúja miatt újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők kivizsgálásával és terápiájával foglalkozik. Az oxigénhiányos, vérzéses agyi károsodások esetén gyakori tünet a hallásmagatartás és a hallási figyelem zavara. Amennyiben ez az eltérés nem kerül időben felismerésre és nem követi azonnali beavatkozás, az érintett csecsemők, kisdedek beszédfejlődése is zavart szenved.

Ezzel szemben, ha időben észlelik a halláskárosodást, akkor hallókészülékkel való ellátással a gyermek nagyothallása illetve beszédfejlődési zavara kiküszöbölhető. A Fejlődésneurológiai osztály országos ellátási kötelezettséggel rendelkezik, így  Magyarország  egész területéről fogadja az újszülötteket, a koraszülötteket, fiatal csecsemőket  egy éves korig. szent margit kórház fejlődésneurológia csecsemő baba

A K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának 12. fordulójában a Szent Margit Kórház mellett még 9 kórház és 3 mentőállomás kapott támogatást, összesen 20 millió forint értékben. 2015-ben a gyermekgasztroenterológiai és a gyermekneurológiai ellátást választotta a szakmai zsűri a gyógyvarázs program két fókuszterületének. Ezekről a területekről érkező pályázatokat megkülönböztetett, de nem kizárólagos figyelemben részesítették az elbírálás során, így kaphatott támogatást a Szent Margit Kórház is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság