Partneriskolai szerződést írt alá a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium és török testvérvárosunk egyik középiskolája

Hírek
Közzétéve:

Februárban tárgyaltunk török testvérvárosunk, Büyükcekmece önkormányzatának delegációjával testvérvárosi csereprogramokról diákoknak. A nyár folyamán pedig Óbuda-Békásmegyer delegációja is ellátogatott testvérvárosunkba, ahol véglegesítettük a testvériskolai szerződést a két kerület egy-egy középiskolája között.

A harmadik kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium igazgatója, Berczelédi Zsolt és a Büyükcekmece-i Ali Esen, a Mimar Sinan College igazgatója partneriskolai szerződést írtak alá. A partneriskolai együttműködés célja, hogy gazdagítsák a két iskola, és ezen keresztül a két testvérváros közötti tudás, értékek és kultúra cseréjét.

A megállapodás szerint a két iskola hatékony és folyamatos kommunikációt fog kialakítani a diákok, valamint a tanárok között, hogy a partnerséget és a baráti kapcsolatokat erősítse. Továbbá az oktatással kapcsolatos jó gyakorlatokat, fejlesztéseket is átadják egymásnak. Ezen felül kölcsönös látogatásokat és olyan közös tevékenységeket fognak szervezni, amelyek hozzájárulhatnak a két testvérváros közötti kapcsolat ápolásához. Együttműködésre fognak törekedni a nemzetközi ösztöndíjpályázatokon is, különös tekintettel az Erasmusra.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság