Rászoruló kerületi családoknak ajándékozott háromszáz fenyőfát Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat

Hírek
Közzétéve:

Ahogy a korábbi években már megszokhattuk, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyerekvédelmi Központ idén is tartott fenyőfaosztást rászoruló családok számára.

A karácsony a szeretet ünnepe, s az ünnep fénypontja az, amikor az egész család összegyűlik a karácsonyfa körül. Mégis évről évre tapasztaljuk: vannak, akik nem élhetik meg ezeket a csodálatos, erőt adó pillanatokat, egész egyszerűen azért, mert nem jutnak karácsonyfához. Ezen az áldatlan helyzeten akart változtatni önkormányzatunk, amikor úgy döntött: minden évben fenyőfát ajándékoz a rászorulóknak.

Ennek megfelelően Óbudai Családi Tanácsadó és Gyerekvédelmi Központ két telephelyén, a Kelta utcában 100 darab, a Váradi utcában pedig 200 darab kései vágású fenyőfát vehettek át idén is Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat jóvoltából az erre előzetesen regisztráló kerületi lakosok. A decemberi 15-i, Váradi utcai átadáson dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere is részt vett, és ő nyitotta meg a Fő téri adventi vásáron a lakosság által leadott tárgyakból összeállított ajándékbörzét is. Az Advent Óbudán adományházában összegyűlt cipők, ruhák, játékok és könyvek így éppúgy eljuthattak a rászorulókhoz, mint az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyerekvédelmi Központ és az Élelmiszerbank közös adománygyűjtéséből összeállított, mintegy 3000 kilogrammnyi tartós élelmiszert tartalmazó csomagok. Köszönjük, hogy adományaikkal Önök is hozzájárultak, hogy azoknak is szép karácsonyuk lehessen, akik erre nem is számítottak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság