Régi álom vált valóra: fejlesztőszobát adtunk át a Pitypang Művészeti Óvodában

Hírek
Közzétéve:

A 2022-es Közösségi Költségvetés újabb nyertes projektjének átadóünnepségén vehettünk részt: a Pitypang Művészeti Óvoda Czetz János utcai épületében elkészült a várva várt fejlesztőszoba. A kívül-belül megújult helyiséget több szakember többféle fejlesztő tevékenységre fogja tudni használni a jövőben.

A tavalyi Közösségi Költségvetés során a fejlesztőszoba kialakítására szavaztak ebben a körzetben a legtöbben – köszönjük, hogy Önök is hozzájárultak a hiánypótló fejlesztés megvalósításához!

Hogy milyen sokat jelent ez a szülőknek és az óvoda munkatársainak, arról Kerékgyártó Mónika megbízott óvodavezető mesélt. „Hosszú évek óta tartó álmunk vált valóra azzal, hogy a régi, használaton kívüli helyiségből gyönyörű fejlesztőszoba lett kialakítva ennek a nagyszerű lehetőségnek köszönhetően. A segítő szakemberek, fejlesztőpedagógus, logopédus, pszichológus munkáját a jövőben nagyban megkönnyíti a szoba kialakítása. Az egyébként kicsi óvodaépületben szükség volt ennek a külön helyiségnek a megtervezésére, kialakítására. Az óvoda szülői közössége – együttműködve az óvodavezető-helyettessel és az itt dolgozó kollégákkal – aktív és segítő támogatója volt a Közösségi Költségvetés javaslattételének, majd az azt követő szavazásnak. Nagyon köszönjük, hogy ennek a fejlesztésnek szavaztak bizalmat.”

A helyiség feletti tetőt is fel tudtuk újítani a fejlesztés során, belül tágas tér, fejlesztőeszközök, nagy tükör és vadonatúj mosdóhelyiség várja a gyerekeket és a fejlesztőpedagógusokat. Az átadóra azonban nemcsak mi, de a gyerekek is készültek.

Dr. Kiss László polgármester és Burján Ferenc alpolgármester is kapott azokból a kézzel készített, gyönyörűen vágott és ragasztott virágokból, amelyeknek a belsejében kedves szöveges üzenet jelezte, hogy milyen hálásak a gyerekek és a munkatársak is, hogy a Közösségi Költségvetés során elnyert tízmillió forintból létrejöhetett a fejlesztőszoba. A polgármester hangsúlyozta: „A minőségi fejlesztőmunkához bizony szükség van megfelelő körülményekre is, nagyon jó látni, hogy ez a Pitypang Művészeti Óvodában többé nem fog gondot okozni. Örülök, hogy az itt dolgozó kiváló szakemberek munkájához hozzá tudtunk járulni, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy kerületi óvodáink egyre szebbek, korszerűbbek, fenntarthatóbbak lesznek. Éppen erről a szól a Közösségi Költségvetés.”

A napokban adtuk át a Gyermeksziget Montessori Óvoda vadonatúj sószobáját is, amely szintén a 2022-es Közösségi Költségvetés egyik nyertes projektje volt.

Az idei Közösségi Költségvetés szavazási szakasza hamarosan megkezdődik. Tartsanak velünk idén is, támogassanak szavazatukkal egy-egy ilyen, ehhez hasonló fejlesztési javaslatot. Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság