Rekordok és óbudai sikerek a Spar Budapest Maratonon

Hírek
Közzétéve:

Az óbudai Főtér október első hétvégéjén megtelt futókkal és lelkes szurkolókkal, ugyanis a kerület egyik központi tere is bekerült az idei maratonfutás útvonalába. A szervezők itt jelölték ki a maratonstaféta 3. váltóhelyének pontját is, így az ide kilátogatók egyszerre szurkolhattak az egyéni és csapatban indulók népes mezőnyének.

Óbuda – Békásmegyer Önkormányzata hosszú évek óta támogatja a kerületi amatőr és tömegsportot, és igyekszik jó példával elöl járni. A rangos futóversenyen a Polgármesteri Hivatal két csapata is rajthoz állt, ahol a FutÓbuda1 és FutÓbuda2 névre keresztelt váltók nagyszerű eredménnyel, 03:26:46-os, és 03:35:37 -es  idővel az 55. helyen, illetve a 97. helyen értek célba.

Egyéni futóira is büszke lehet a kerület, Mező Roland, aki a közel 6 ezer egyéni maratoni induló közül éppen hogy kicsúszott az első 100-ból, de kategóriájában a legjobb 28. lett 03:05:26-es idővel. A hölgyek sem pihentek, Poór Adrienn a női futók között a figyelemreméltó 22. helyen végzett, kategóriájában pedig negyedik helyezéssel zárta az idei maratont (03:19:38).

A hétvégi, 2 napos 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválra összesen 33.500 nevezőt regisztrált a szervező Budapest Sportiroda. Ez a létszám meghaladja a tavalyi nevezéseket, így az idei fesztivál lett minden idők legnagyobb hazai szabadidős sporteseménye. Rekord született a külföldi nevezők számában is: 96 országból 5.200-an érkeztek Budapestre és figyelemre méltó, hogy hazánk 1062 településről, azaz minden harmadik helységéből érkeztek futóka versenyre.

A futás ünnepén nem számított, hogy ki honnan jött, milyen a családi állapota, mennyi idős és hogy esetleg valamilyen fogyatékkal él. A résztvevőket a sport szeretete hozta össze. Sokan azért álltak rajthoz, hogy ezzel segítsenek egy-egy civil szervezetnek, adományt gyűjtsenek, felhívják a figyelmet egy társadalmilag fontos ügyre, vagy saját közösségüket formálják, erősítsék.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság