Renaissance 4.0 – Az emlékezés újraértelmezése

Hírek
Közzétéve:

Legújabb digitális fotó-festmény sorozata sem nélkülözi ezt a gondolkodásmódot, amelyben Jan van Eyck művét, mint „Apropó”-t használja egy gondolati egység kifejtésére. Alkotásaiból Renaissance 4.0 címmel nyílt kiállítás az Esernyős Galériában április 4-én. A tárlatot Készman József művészettörténész nyitotta meg. Esetünkben a képeken feltűnő Arnolfini házaspár nem az emlékezés mozgatórugója, nem parafrázis, hanem egy kulcs, melyet a néző megfelelő módon használva számtalan emlékkaput tud kinyitni. A látogató társalkotóvá válik.

Bús Balázs polgármester köszöntőjében elmondta: az önkormányzat vezetése azzal a koncepcióval nyitotta meg az Esernyős Galériát, hogy a tömegkultúra megnyilvánulási formáival és annak közönségével szemben egyfajta ellenpólust képezzen. A hely nem titkolt küldetése, hogy a világ dolgaira leginkább nyitott embereket szólítsa meg az itt bemutatott alkotásokon keresztül. Ezt teszi most is, amikor a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatának részeként bemutatja Bánföldi Zoltán egyéni tárlatát. Mint máskor is, ezen a helyen, könnyű kikapcsolódás helyett szellemi erőpróba elé állítják a látogatókat.

A kiállítás megtekinthető május 4-ig az Esernyős Galériában (Fő tér 2.) www.esernyosgaleria.hu. A tárlat létrejöttét – mely a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósul meg – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatta.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság