Rendkívüli testületi ülés augusztusban

Hírek
Közzétéve:

Az óbudai díjköteles parkoló övezet kibővítése miatt 80 darab parkolójegy-kiadó automata beszerzésére, üzembe helyezése, illetve üzemeltetése vállalt kötelezettséget mai döntésével a képviselő-testület.

Mint ismeretes, a III. kerület részt vesz az Egészséges Budapest Program (EBP) III. ütemében, ezért korábban már elkészítette a szükséges kerületi járóbeteg-szakellátással kapcsolatos Fejlesztési Tervét és benyújtotta a támogatási kérelmét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) Állami Járóbeteg szakellátási igazgatósághoz. Ez a terv tartalmazza a Szent Margit Rendelőintézet három telephelyét érintő beruházás fejlesztési (épület felújítás, gép-, műszer-, informatikai eszköz beszerzés) koncepcióját.

Az Óbuda-Békásmegyert érintő EBP-projekt teljes költsége 5,6 mrd forint, ebből 480 millió forintot tesz ki a kerületi önerő. A képviselő-testületi ülésen Bús Balázs polgármester felhatalmazást kapott arra, hogy az ÁEEK-val a Szent Margit Rendelőintézet fejlesztésére a teljes 5,150 millió forint összegű támogatásról szóló Együttműködési Megállapodást, valamint az évenkénti támogatás felhasználására az Emberi Erőforrások Minisztériummal kötendő Támogatási Szerződéseket megkösse.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság