Hamarosan kezdik éles üzemüket az új sebességmérők

Hírek
Közzétéve:

„Hamarosan élesben is mérnek a főváros modern sebességmérő kamerái: 46 sáv forgalmát figyelve segítjük elő a biztonságos közlekedést” – közölte Karácsony Gergely főpolgármester. A Fővárosi Önkormányzat mellett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is elkötelezett a gyorshajtók elleni küzdelemben: kerületünk saját forrásból nemrégiben két sebességmérő kamerát is átadott a III. kerületi rendőrkapitányságnak, hiszen kiemelt célunk a gyorsulási versenyek és a balesetek megakadályozása.

A rendőrséggel folyamatosan egyeztetve, a balesetveszély mértékét és a rendelkezésre álló infrastruktúra (úgy mint konzol, áramellátás, optikai kábel) adottságait figyelembe véve választotta ki az új, állandóan működő sebességmérők telepítésének helyszíneit a Fővárosi Önkormányzat – tudatta közleményben Karácsony Gergely főpolgármester az Árpád hídon bekövetkezett tragédia nyomán.

A főpolgármester tájékoztatása szerint a sebességmérő kamerákat a mérésügyi hatóság hitelesítette, s azóta tesztüzemben működnek a rendőrségi KAFIR rendszerében, például a Váci úton. Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni.

A Fővárosi Önkormányzat által közzétett térképen az is látható, hogy Óbuda-Békásmegyeren a Szentendrei út-Monostori út, a Bécsi út-Zay utca, a Szentendrei út-Raktár utca 4, 2, illetve 4 sávját figyelik majd az új traffipaxok.

A fixen telepített sebességmérő kamerákat jelző közúti jelzőtáblák kiszerelése után a következő hetekben már éles üzemben kezdi bírságolni a rendőrség a szabályszegő gépjárművek üzemben tartóit. A bírságbevétel a rendőrség bevételét képezi, az üzemeltetés költségei a Fővárosi Önkormányzatot terhelik.

A fővároshoz hasonlóan Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is elkötelezett a gyorshajtók, a gyorsulási versenyek, a közúti balesetek elleni küzdelemben. Kerületünk saját forrásból, összesen 85 millió forint értékben telepít traffipaxokat Óbuda-Békásmegyer legforgalmasabb útszakaszaira. Az első már hitelesített kamerák júniusban érkeztek meg a kerületbe. A két darab, egyenként 10 millió forint értékű sebességmérő kamerát dr. Kiss László polgármester adta át a III. kerületi rendőrkapitányság részére.

Célunk az is, hogy ezen beszerzésekkel  hozzájáruljunk a Fővárosi Önkormányzat célkitűzésének megvalósításához, jelesül ahhoz, hogy 2030-ra a maihoz képest felére csökkenjen a halálos közlekedési balesetek száma Budapesten.

Vigyázzunk egymásra, mindenkit hazavárnak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A Laborc utcában kapták el az ittas motorvezetőt

Hírek
Közzétéve:

Idén is keressük Óbuda-Békásmegyer „kedvenc” fagylaltozóját!

Hírek
Közzétéve:

Ismét jelzőrendszeri képzést kaptak a bölcsődei kisgyermeknevelők