Új traffipaxokat adtunk át a III. kerületi rendőrkapitányságnak – Hamarosan üzemelni fognak

Hírek Aktuális ügyek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett a gyorshajtók elleni küzdelemben. Közel egy évnyi előkészítő munkát követően, 85 millió forint összegű saját forrásból a rendőrséggel közösen traffipax pontokat telepítünk a kerület legforgalmasabb útszakaszain. Az első traffipaxok már júniusban megkezdhetik működésüket.

Miként korábban már hírt adtunk róla, a III. kerületi képviselő-testület 2023 szeptemberben döntött arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) együttműködésben traffiboxokat, vagyis sebességmérő műszert befogadó kültéri egységeket telepít Óbuda-Békásmegyer legforgalmasabb útszakaszain:

  • Szentendrei út – Madzsar József (Hadrianus) utcai csomópont
  • Szentendrei út – Pünkösdfürdő utcai csomópont
  • Szentendrei út – Mátyás király úti csomópont
  • Szentendrei út – Aquincum
  • Vitorla utca – Nánási út
  • Szentendrei út – Kaszásdűlő
  • Vörösvári út – Váradi utca (2 db traffibox)
  • Bécsi út – Vörösvári úti csomópont, valamint
  • Bécsi út – Váradi utcai csomópontoknál tervezi felszerelni.

A döntést követően Önkormányzatunk 85 millió forint összegű saját forrást biztosított a beruházáshoz és megkezdte az egyeztetéseket az érintett hatóságokkal a telepítési pontok kijelölése kapcsán. Még 2023 őszén megindítottuk a szükséges tervezési és engedélyezési folyamatokat valamennyi helyszínt érintően.

Örömmel adhatunk hírt arról, hogy néhány helyszín a napokban megkapta a szükséges engedélyeket, május végével pedig a kivitelezés is megindulhat. Az első telepített traffipaxok így júniusban működésbe is léphetnek. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nevében dr. Kiss László polgármester adott át két darab, egyenként 10 millió forint értékű sebességmérő kamerát a III. kerületi rendőrkapitányságot képviselő Nyikos Attila rendőr alezredesnek.

A kamerákat a traffiboxok telepítése után helyezzük működésbe, így tervezetten az első helyszíneken, a Hadrianus út és a 11 sz. főút csomópontjában, a Mátyás király út és a 11 sz. főút csomópontjában, a Nánási út és a Vitorla utca csomópontjában, valamint a Királyok útja és a Piroska utca csomópontjában 2024. nyarán kezdik meg működésüket.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ezen beszerzésekkel jelentősen hozzájárul a Fővárosi Önkormányzat deklarált fő célkitűzéséhez, jelesül ahhoz, hogy 2030-ra a maihoz képest felére csökkenjen a halálos közlekedési balesetek száma Budapesten. 2050-re pedig, elérve a Vision Zero célkitűzését, hogy Oslóhoz vagy Helsinkihez hasonlóan egyetlen ember se haljon meg a főváros útjain.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság