Segítséget ajánlunk fel a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának és az érintett szülői közösségnek

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármesterének közleménye.

Miután a kormányzati döntések az iskolákat államosították, így az, ami az általános iskolákban és középiskolákban történik, kizárólag az állam felelőssége.

Kerületi kisgyermekes apukaként magam is nagy döbbenettel fogadtam azt a botrányt, ami a Krúdy Gyula Általános iskolában bontakozott ki.

Lakossági jelzésekből úgy látom, a szülők között még most is nagy a bizonytalanság. Tudomásom szerint a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szülői közössége a mai napig nem kapott senkitől teljes körű tájékoztatást a történtekről és a várható következő lépésekről, bár információm szerint a Szülői Munkaközösség összehívása folyamatban van.

Megítélésem szerint az állami fenntartónak mindent meg kell tennie azért, hogy eloszlassa a szülőkben a kételyeket az intézmény működésével kapcsolatban, de nagy a médiumok felelőssége is, különösen azoké, amelyek katasztrófaturistaként viselkedve tovább növelik a káoszt.

Úgy gondolom, jelen esetben elvárható lenne a minél nyíltabb kommunikáció, akár egy olyan szülői értekezlet összehívása, ahol valamennyi szülő választ kaphatna a kérdéseire. Javaslom, ezt a tankerület minél hamarabb hívja össze lehetőleg felkészült szakemberek részvételével.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020 óta a korábbinál hatékonyabb gyermekvédelmi jelzőrendszert működtet saját intézményeiben, hogy a gyermekeket érintő jogsértések, szexuális visszaélés bűncselekmény, gyermekbántalmazás esetén hatékonyan és időben lehessen cselekedni.

Ebben a helyzetben a legfontosabb dolgunk a segítségnyújtás: az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ szakmai segítségét már napokkal korábban felajánlotta az érintett általános iskolának, ezt a felajánlást én is megerősítem és nyilvánosan megismétlem. A családsegítő intézményünk készen áll, az intézmény és az érintett szülői közösségek bizalommal fordulhatnak segítségért szakembereinkhez.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság