Tesztidőszak: hibák nélkül működik a parkolási rendszer

Hírek
Közzétéve:

Parkoló automata Óbuda KártyaEgy hete működik a belső-óbudai területeken a fizetőparkolási rendszer. A két zónában összesen 12 ezer parkolóhely található, ezek igénybevételéhez 170 darab automatánál lehet jegyet váltani, vagy Óbuda Kártyával különféle kedvezményeket igénybe venni. A rendszer ez első hónapban – 2015. augusztus 31-ig – tesztüzemben működik, azonban díjfizetési kötelezettség már ebben az időszakban is van!

Az első hét tapasztalatai azt mutatják, hogy a helyi lakosok és a kedvezményre jogosultak próbálják ki elsősorban az Óbuda Kártya működését, ezt mutatja, hogy a jegyváltási tranzakciók 80%-a a városkártyával történik, a maradék 20 százalékon osztozik az érmés és a mobiltelefonos fizetés. Az Óbuda Kártyák gyártása és kipostázása folyamatos, az Óbudai Parkolási Kft. a kártyát korábban már igénylők türelmét kéri, augusztus végéig biztosan megkapja a kártyáját az, aki a hónap közepéig leadja az igénylését. Kár azonban senkit nem ér a kártya hiánya miatt az első hónapban, a tesztidőszak végéig nem büntetnek a parkolóőrök, csak figyelmeztetik az autósokat.

Vörösvári úti szakrendelő előtti parkoló: betegeknek ingyenes

A rendelő előtti parkoló speciális övezet lett, sorompóval lezárva. A zárt területen a rendelésre vagy kezelésre érkező páciensek részére ingyenes lesz a parkolás, időkorlát nélkül. Ehhez a rendelésen kapott ambuláns lappal kell érvényesíteni a parkolójegyet távozáskor a betegfelvételi pultnál.

A Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti szakrendelője előtti parkolót eddig jobbára P+R parkolóként használták az agglomerációból érkezők, hogy az autójukat otthagyva villamossal vagy busszal utazzanak tovább a városközpont felé. Így reggel 8 óra körül már tele volt a parkoló, pont az orvoshoz érkező kerületiek nem tudtak parkolni. A mosta bevezetett rendszerrel ez megszűnik.

Parkoló automataKedvezmények

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata páratlanul széles kedvezményeket kínál a kerületben lakók, illetve az itt dolgozók, gazdasági társaságok részére. A fizetős zónákban lakásonként két autóra lehet éves parkolási kedvezményt igénybe venni akár albérlőként is, az övezeten kívül lakó, de kerületi állandó lakcímmel rendelkezők pedig naponta 90 percet várakozhatnak a fizetős területeken, akár több részletben is, amennyiben rendelkeznek Óbuda Kártyával és igénylik a kedvezményt. Gazdálkodói kedvezményt vehetnek igénybe a fizetős övezetbe bejegyzett vállalkozások, illetve azok is, akik más kerületben laknak ugyan, de a díjköteles zónában dolgoznak. Naponta kétszer 60 perc gyermekszállítási kedvezményt igényelhetnek azok, akiknek gyermeke a fizetőövezetben található iskolába vagy óvodába jár. A kedvezmények részletiről ezen az oldalon tájékozódhatnak.

A belsó-Óbudai fizetőparkolással kapcsolatos minden információ, mint például a parkolási övezetek pontos határai, az ügyfélszolgálat elérhetősége, a kedvezmények igényléséhez szükséges nyomtatványok, stb. megtalálhatóak az Óbudai Parkolási Kft. weboldalán.

Az alábbi kisfilm összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a belső-Óbudai parkolási rendszerről. A videóban részletesen elmodnják, hogyan kell használni az automatákat érmével, mobiltelefonnal vagy Óbuda Kártyával.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság