Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk

Hírek
Közzétéve:

Tisztelt III. kerületi Lakosok/Választópolgárok!

Dr. Áder János köztársasági elnök 2022. április 3-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők választását és az országos népszavazást.

A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.

Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, a szavazatszámláló bizottsági tagok mandátuma nem hosszabbodik meg automatikusan. A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait és a póttagjait Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek.

Amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottság munkájában, kérem, jelentkezzen a szavazatszámláló bizottságba!

A szavazatszámláló bizottságnak az a Budapest III. kerületben lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben.

Szavazatszámláló bizottsági tagnak nyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portáján (Bp., Fő tér 3.) vagy letölthető erről az oldalról.

A kitöltött nyilatkozatot kérjük, 2022. január 31-ig küldje el a vi@obuda.hu e-mail-címre vagy juttassa el Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portájára. (Bp., Fő tér 3.).

A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért bruttó 50 000.-Ft tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

Kérem, jelentkezésükkel segítsék kerületünkben a választások sikeres lebonyolítását!

Dr. Bots Dénes

HVI vezető

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság