Tanévkezdés kerékpáros kisokossal

Hírek
Közzétéve:

Kerékpáros kisokos címlapNemcsak egészséges és gyors közlekedési lehetőség a kerékpározás, hanem kifejezetten trendi is. Ebből következően a III. kerület vezetése már évek óta, különböző eszközökkel ösztönzi a városi bringázást. Bús Balázs polgármester, a „Kerékpárosbarát munkahely” díjjal kitüntetett önkormányzat vezetője ezúttal a már önálló gyerekek és fiatalok felé nyitott, amikor kezdeményezte, hogy a Magyar Kerékpárosklub Kisokos kiadványát a helyhatóság tanévkezdésre a kerületi diákokhoz eljuttathassa. A megszólított célcsoport a városi forgalomba már kísérő nélkül bekapcsolódó kerékpárosok és leendő kerékpárosok köre, akikben kellő ismeret és tapasztalat híján a legtöbb kérdés felmerül.

Mivel az ismeretek átadása különösen fontos, a kiadvány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a KRESZ vonatkozó szabályait közérthető módon, világos ábrákkal ellátva mutassa be. Emellett a fiatalok olyan érdeklődésre számot tartó dolgokról is tájékozódhatnak, mint a mindennapi bringázás előnyei, a KRESZ-en felüli íratlan szabályok, a biciklilopások elleni hatékony védekezés vagy épp a megfelelő öltözködés.

A praktikus kis füzet ugyan a diákoknak készült, azonban szüleik számára sem érdektelen, hisz könnyen lehet, hogy új információkat találnak a Kisokosban, egyebek mellett megtudhatják belőle, mire figyeljenek, ha kisgyermeket szállítanának.

Az ingyenes Kerékpárosklub Kisokos a szeptemberi akció keretében az általános iskolák felső tagozatos tanulóihoz, valamint négy gimnázium diákjaihoz, azaz több mint 5000 diákhoz jut el.

A kiadvány elektronikus formában a fenti címlapra kattintva tölthető le PDF formátumban.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság