Tavaszi nagytakarítás a budapesti temetőkben egész hónapban

Hírek
Közzétéve:

A BTI Temetkezési Divízió kezelésében lévő temetőkertekben a fővárosi közműtársaság tavaszi nagytakarítási programot indított.

A munkálatok március 1-jétől több hullámban zajlanak a hónap során.

A kertgondozást és takarítási programot nyolc temetőben, összesen több mint félmillió négyzetméter területen végzik. A munkálatok kiterjednek a kijelölt parcellákon belül a síremlékek körüli takarításra, különös figyelmet fordítva a temetőlátogatók által esetenként nem megfelelően elhelyezett hulladékok elszállítására is.

A takarítás részeként (a kegyeleti szempontok maximális érvényesítése mellett) összegyűjtik és elszállítják az urnafülkék körül, urnafalak előtt szabálytalanul elhelyezett, otthagyott megemlékezési kellékek maradványait is.

A sírkerteket felkereső látogatók visszajelzései alapján, illetve a temetők vezetőivel történt egyeztetés során elsősorban olyan parcellák esetében valósul meg a többlettakarítás, amelyekben urnafülkék és urnafalak találhatóak, továbbá amelyek esetében bejelentés érkezett a nagyobb arányú lejárt sírokból adódó rendezetlen környezet miatt.

A temetőtakarítás második hetében ismét az Új Köztemető a kiemelt helyszín, de a takarítás és területrendezés folytatódik a Megyeri, az Erzsébeti, a Rákospalotai és az Óbudai temetőben is.

A Budapesti Közművek tisztelettel kéri a látogatókat, hogy a parkolásnál, egyéb eszközök elhelyezésénél vegyék figyelembe az ott folyó munkavégzést, ezzel is támogatva ezt a kiemelt tevékenységet. A munkavégzések során fellépő esetleges rövid idejű akadályoztatások miatt a Budapesti Közművek szíves türelmüket kéri.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság