Te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél

Közzétéve:

Az állattartás, de úgy általában minden élő lényhez való viszonyunk felelősséggel jár. Nem „csak” szeretettel és tisztelettel, hogy azt Assisi Szent Ferenc tanította, hanem komoly felelősséggel. Azzal a tudattal, hogy nem tehetem meg azzal, akit szeretek, tisztelek, hogy ne gondoskodjak róla, ne biztosítsam számára a megfelelő életkörülményeket, semmiképp sem veszélyeztethetem az életét a meggondolatlanságommal. Sajnos ezt sokan elfelejtik, mikor házi kedvencet vesznek magukhoz.

 

Minden állat és növény, ami a mi örömünkre és a mi akaratunkból kerül a környezetünkbe, attól a pillanattól fogva a mi felelősségünk. Kötelesek vagyunk gondoskodni róluk, vigyázni rájuk, már csak az önös érdekünkből is, hiszen nekünk okoznak a létükkel örömet. Szerencsére ma már a jog is erre kötelez minden állattartót és komoly büntetési tételekkel kényszeríti őket a tisztességes, felelős állattartásra.

 

De nem csak a kedvenceinket illeti meg ez a védelem és jog a tisztességes életre, hanem minden állatot és növényt. Nem csak a védetteket, hanem az összeset.

 

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata nem csak a legzöldebb kerület Budapesten, amivel ezt a felelős magatartását is igyekszik erősíteni, hanem folyamatosan azon munkálkodunk, hogy minél több tettünkkel adjunk példát a felelős állat- és növénytartásról. Legklímabarátabb kerületként örömmel fogadunk minden állatbarát kezdeményezést a kerületben, továbbá magunk is támogatjuk a városi kisállatok eleséggyűjtését.

 

A felelős ebtartásra való felhívásaink, megfelelő kutyafuttatók biztosítása, méhlegelők telepítése, sün- és madártelelőhely kialakítása, fáink folyamatos öntözése s még számtalan egyéb döntésünk az állattartók és a még nem állatartók szemléletformálását szolgálják a kerületben velünk élő állatok érdekében.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság