Tisztelet és köszönet a hősöknek! – Május 10. a mentők napja Magyarországon

Hírek
Közzétéve:

Abban bizonyára egyetértünk: az életmentők az igazi hősök. Ők az egészség, az élet védelmére kötelezték el magukat. Minden évben május 10-én a mentősök elhivatott munkáját köszönjük meg.

Az Önkéntes Mentőegyesület 1887. május 10-én alakult meg Budapesten Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. Minden évben május10-én emlékezünk meg az első mentősökről, és köszönjük meg mai utódaik munkáját.

Szakmaiság, helytállás, alázat

Ha meghalljuk a sziréna hangját, meglátjuk a mentőautót, a mentősöket az utcán vagy a lépcsőházban, nyomban félrehúzódunk az útjukból, mert tudjuk, hogy ezzel segítjük munkájukat. Ezt feltétel nélkül elvárjuk magunktól, és erre tanítjuk gyermekeinket, immár 137 éve.

Ahogyan egykor az önkéntes mentősök, ma az OMSZ szakmailag igen jól képzett munkatársai naponta szembesülnek kihívásokkal és veszélyekkel, mégis folyamatosan dolgoznak másokért, segítenek másokon. Nem lehetünk nekik elég hálásak a helytállásért.

Elismerések kerületi mentőseinknek

Mi itt, a harmadik kerületben az Országos Mentőszolgálat Közép-Magyarországi regionális Mentőszervezet Csillaghegy Mentőállomás kollégáinak külön megköszönjük, hogy minket szolgálnak az év mindenegyes napján. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kitüntetésekkel és díjakkal is igyekszik időről időre egész kerületünk nevében elismerni ezt az elhivatott, pótolhatatlan munkát.

Így a tavalyi esztendő végén több kerületi rendvédelmi dolgozóval együtt a Csillaghegy Mentőállomás kilenc munkatársai jutalomban részesült kiemelkedő szakmai teljesítményének megbecsüléseképpen. Az elmúlt hétvégén, az Óbuda Napja rendezvényünk keretében pedig Vörös Márton Péter mentőtiszt Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért Díjat vehetett át. Gratulálunk, és köszönjük az elhivatottságot!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztató fővárosi településrendezési eszközök partnerségi egyeztetéséről

Hírek
Közzétéve:

Társasjátékkal kedveskedtünk óvodásainknak

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Közösségteremtési díjat nyert el Önkormányzatunk