Több százezer forint gyűlt össze adventi adománygyűjtésünkön a Jó Pásztor Anyaotthonnak

Hírek
Közzétéve:

Felajánlásaikat ezúton is hálásan köszönjük!

Turgonyi Dániel alpolgármester elmondta a találkozón, mennyire nagy szükség van az anyaotthonhoz hasonló intézmények támogatására, elismerésére, amelyek folyamatosan telt házzal, várólistákkal működnek, és amelyek a legnehezebb helyzetben lévőknek nyújtanak segítséget, perspektívát.

Összesen 333 410 forint gyűlt össze, amely Déri-Popper Andrea szerint jelentős segítség a családoknak.

Korábbi interjúnkban úgy fogalmazott:  „Több fronton is meg kellett, meg kell küzdenünk nehézségekkel. Az ellátott családjainkban édesanyák veszítették el a munkahelyüket. Ez különösen azokat érintette, akik a nehéz helyzetbe került ágazatokban dolgoztak, mindenekelőtt a vendéglátóiparban és az idegenforgalomban – mondja az otthon vezetője, aki két telephelyen működő, összesen nyolcvan férőhelyes intézményért felel. – 28 édesanyát és a családjukat, elsősorban a gyermekeiket tudjuk egyszerre elhelyezni, és kevés kivételtől eltekintve telt házzal működünk. Legfontosabb célunk, hogy a gyermekek a családjukban maradhassanak. A megoldandó feladatokat tovább gyarapította a rendszeres fertőtlenítés, a folyamatos tesztelés és a maszkviselés megoldása. Természetesen mindez pluszköltségeket jelent.”

A családok átlagosan három-négy hónapot töltenek az anyaotthonban, többen azonban jóval hosszabb időt, akár másfél évet is.

A tegnapi nap során a Magyarországon élő kínai közösség tagjai által gyűjtött összeget, több mint 2 millió forintot vehetett át a Jó Pásztor Anyaotthon. A nagyvonalú támogatásért nagyon hálásak a közösség minden tagjának.

Déri-Popper Andrea elmondta, nagyon jó érzés, hogy a harmadik kerületben élők összefogásával ilyen jelentős támogatáshoz jutott az anyaotthon.

Köszönjük, hogy Önök is csatlakoztak gyűjtésünkhöz, áldott, békés ünnepeket kívánunk!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

Hírek
Közzétéve:

Ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Ifjúsági önkormányzatok eszmecseréje a Hangadó projekt keretében