Több százezer forint gyűlt össze adventi adománygyűjtésünkön a Jó Pásztor Anyaotthonnak

Hírek
Közzétéve:

Felajánlásaikat ezúton is hálásan köszönjük!

Turgonyi Dániel alpolgármester elmondta a találkozón, mennyire nagy szükség van az anyaotthonhoz hasonló intézmények támogatására, elismerésére, amelyek folyamatosan telt házzal, várólistákkal működnek, és amelyek a legnehezebb helyzetben lévőknek nyújtanak segítséget, perspektívát.

Összesen 333 410 forint gyűlt össze, amely Déri-Popper Andrea szerint jelentős segítség a családoknak.

Korábbi interjúnkban úgy fogalmazott:  „Több fronton is meg kellett, meg kell küzdenünk nehézségekkel. Az ellátott családjainkban édesanyák veszítették el a munkahelyüket. Ez különösen azokat érintette, akik a nehéz helyzetbe került ágazatokban dolgoztak, mindenekelőtt a vendéglátóiparban és az idegenforgalomban – mondja az otthon vezetője, aki két telephelyen működő, összesen nyolcvan férőhelyes intézményért felel. – 28 édesanyát és a családjukat, elsősorban a gyermekeiket tudjuk egyszerre elhelyezni, és kevés kivételtől eltekintve telt házzal működünk. Legfontosabb célunk, hogy a gyermekek a családjukban maradhassanak. A megoldandó feladatokat tovább gyarapította a rendszeres fertőtlenítés, a folyamatos tesztelés és a maszkviselés megoldása. Természetesen mindez pluszköltségeket jelent.”

A családok átlagosan három-négy hónapot töltenek az anyaotthonban, többen azonban jóval hosszabb időt, akár másfél évet is.

A tegnapi nap során a Magyarországon élő kínai közösség tagjai által gyűjtött összeget, több mint 2 millió forintot vehetett át a Jó Pásztor Anyaotthon. A nagyvonalú támogatásért nagyon hálásak a közösség minden tagjának.

Déri-Popper Andrea elmondta, nagyon jó érzés, hogy a harmadik kerületben élők összefogásával ilyen jelentős támogatáshoz jutott az anyaotthon.

Köszönjük, hogy Önök is csatlakoztak gyűjtésünkhöz, áldott, békés ünnepeket kívánunk!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság