Tovább zöldül Óbuda-Békásmegyer – Újabb fatelepítések a kerületben

Hírek
Közzétéve:

A 61 új fa az Óbudai lakótelepet és belső-Óbudát fogja díszíteni. Az ültetés időjárástól függően február 15-ig megtörténik. A fák kiválasztása a már megszokott szempontok szerint történt, vagyis hogy azok jelentős lombkoronát nevelők és nagy levelűek, valamint a Kárpát-medencében őshonosak legyenek, gazdag virágpor- és nektártermelésükkel, illetve húsos, lédús terméseikkel pedig a városi élővilágot táplálják.

Ebben az ütemben hegyi juhar, korai juhar, ezüst hárs, zselnicemeggy, madárberkenye, vadkörte és mezei juhar ültetése által szépül tovább a kerület.

A telepítés során a fák a Szél utca 17-19-21. közelébe, a Raktár utca és a Kerék utca felé, a Vihar utca, Raktár utca és Szél utca közötti parkolóba és zöld sávokba, a Vihar utca, Veder utca és Szél utca közötti parkba, és a Vihar utca, Szellő utca, Ipar utca és Szél utca közötti parkba kerülnek. Belső-Óbudán pedig a Kiskorona utca 2-14. szám elé.

Faültetésekkel, fenntarthatósággal és zöld ügyekkel kapcsolatban további hasznos információkat talál Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Zöld Irodájának oldalán.

Zselnicemeggy

Madárberkenye

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Idén október 7-én tartják az egész napos Őszi Játékfesztivált a kerületünkben

Hírek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Ismét térítésmentesen biztosítunk komposztládát

Hírek
Közzétéve:

Szedd össze magad!