Új, kollégáink által készített egyedi szemetesek is kikerülnek az új hulladékgyűjtő edények mellett

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer területén a Városüzemeltetés mintegy 750 közterületi hulladékgyűjtő és 200 kutyapiszokgyűjtő edényt üzemeltet.

Az eszközök számát és az egy-egy edény által lefedett terület nagyságát érintően a kerületi állapotok az európai nagyvárosi átlagnak megfelelőek, tudtuk meg munkatársainktól. A gyűjtők számát érintően tehát nincs szükség markáns változtatásra, azonban az edények állapota miatt – cserére-felújításra szorul jó néhány – a Városüzemeltetés intézkedéssorozatot indított el.

A kerületben található hulladékgyűjtők jelentős része 30 év körüli, elavult. Ezek a tárolók nem rendelkeznek fedéllel, így a madarak könnyen ki tudják szedni a hulladékot, amelyet aztán a szél tovább sodor a közterületeken.

A rendelkezésre álló költségvetési forrás függvényében az elhasználódott, javíthatatlan edények cseréjére fog sor kerülni, mondta el munkatársunk, emellett a még használható tárolókra fedeleket készítenek.

Az elmúlt időszakban nyolc új hulladéktárolót és öt új kutyapiszokgyűjtő edényt helyeztek ki.

Rövidesen sor kerül további 15 új edény kihelyezésére is, ezek beszerzése folyamatban van, tudtuk meg. A pandémia miatti nyersanyag- és munkaerőhiány miatt a termékek beszerzési ideje a korábbi három hét helyett 8–10 hétre nőtt, nem beszélve arról, hogy az eszközök ára a duplájára növekedett.

A beszerzési problémák miatt a Városüzemeltetés parkőrei „saját edényeket” készítenek, amelyek egyedi arculattal rendelkeznek. A gyűjtőket elsősorban a játszóterek környékén helyezik ki barátságos megjelenésük miatt, valamint ezzel is ösztönözni kívánják kollégáink a gyerekeket, hogy használják a szemeteseket.

A gyűjtőedények tetejére folyamatosan készülnek a szél- és madárbiztos tetők is. Az elkövetkező hetekben mintegy 60 tetőt szerelnek fel munkatársaink.

A cél a közterületek rendjének javítása a fenntarthatóság jegyében.

Köszönjük, hogy Önök is figyelnek a harmadik kerület tisztaságára, köztereink rendjére.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság