Szolgáltatóváltás a felnőtt háziorvosi ügyeletben

Hírek
Közzétéve:

Önkormányzatunk korábbi felnőtt háziorvosi ügyeleti szerződése április 1-jén lejár. Az új szerződésre közbeszerzést írtunk ki, amely eredménytelenül zárult. Az előzetes ajánlatok alapján a 24 órás ügyelet költségei sajnos jelentősen, a korábbiak háromszorosára nőhetnek.

Természetesen az új közbeszerzés lezártáig is biztosított lesz a kerületiek ügyeleti ellátása, a feladattal ideiglenesen egy új egészségügyi szolgáltatót bíztunk meg.

A központi orvosi ügyelet rendelője:
1039 Budapest, Csobánka tér 6.

 

Telefonszám:

06 70 490 6899

 

Ügyeleti rend:

Hétköznap (hétfőtől-péntekig): 20:00-tól másnap reggel 08:00-ig Hétvégén és ünnepnapokon: 08:00-tól másnap reggel 08:00-ig

 

Az Országos Mentőszolgálat hívószáma:
112

A bejárat kivilágítást és tájékoztató táblákkal való megjelölést kap, valamint az éjjel érkezők számára csengő is kihelyezésre kerül.

Április 1-től a Központi Háziorvosi Ügyelet Egészségügyi Szolgáltató Kft. biztosítja a központi orvosi ügyelet szolgáltatás nyújtását kerületünk számára, akik április 1-én reggel 7 órakor veszik át az ügyeleti betegellátást.

Az orvosi ügyelet irányítása, a telefonhívások fogadása a következők szerint történik:
Társaságunk a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében az ügyelet irányítására DISZPÉCSERSZOLGÁLATOT MŰKÖDTET.

A Diszpécserszolgálat működésének előnyei:

  • A kórkép súlyossági fokozata szerint biztosítja az ellátást (az esettől függően küld ügyeletet vagy akár azonnal mentőt ill. biztosít szakszerű tanácsadást)
  • Közvetlen kapcsolatot biztosít a szolgáltatón belüli és szolgáltatók közötti hatékony együttműködéshez (OMSZ, Rendőrség, Katasztrófavédelem stb.)
  • Az egységes, gyorsan elérhető sürgősségi hívószámon a lakosság segítséget hívhat. Egy hívás kezdeményezésével az ügyelet és a diszpécserszolgálat egy időben elérhető. Így a beteg egy belépési ponton keresztül kerül kapcsolatba az ellátókkal és egyértelmű beteg utakon át jut ellátáshoz.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság