Új támogatási formával segítjük az egyszülős családokat

Hírek
Közzétéve:

Önkormányzatunk számára kiemelten fontos minden harmadik kerületi család támogatása, azon belül is a gyermeküket egyedül nevelő szülők segítése. Új támogatási formánkkal az egyszülős családoknak kívánunk segítséget nyújtani. 

Az elhibázott kormányzati gazdaságpolitika okozta szárnyaló infláció miatt minden háztartásnak nehezebbé vált a mindennapi bevásárlás, ezért is szeretnénk az egyszülős családoknak könnyebbé tenni a helyzetét új támogatási formánkkal.

A támogatás formája egy vásárlási utalvány, amely értéke egy gyermek esetén 10 ezer, két gyermek esetén 15 ezer, három vagy több gyermek esetén 20 ezer Ft lesz, melyet a Békásmegyeri Piacon és szerződés alapján más, III. kerületi piaci elfogadóhelyen lehet majd felhasználni.

Az új támogatásunkra azok a harmadik kerületben lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek jogosultak, akiknek a Magyar Államkincstár egyedülállóként folyósítja a családi pótlékot. Előreláthatóan több mint 2200 egyedülálló kerületi szülőnek fog segítséget nyújtani utalványunk. A jogosultak körének meghatározásához a Magyar Államkincstár adatait fogjuk kikérni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság