A balesetek visszaszorítása érdekében új sebességmérők telepítését támogatja önkormányzatunk

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnak elemi érdeke a lakosság biztonságérzetének javítása; s bár nem feladata, a költségvetéséből jelentős összeget különített el, hogy a kerületben új sebességmérő berendezéseket tudjanak telepíteni. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – önkormányzatunk támogatásával – tíz darab, új sebességmérő dobozt (vhKKEP)  fog beüzemelni. Az érintett útszakaszokat az önkormányzat megbízásából az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. a BRFK-val, a MetALCOM Zrt.-vel és az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelettel együttműködve jelölte ki.

Az önkormányzat képviselő-testülete augusztus 30-i ülésén elfogadta a helyszín-javaslatokat és felhatalmazta a dr. Kiss László polgármestert a BRFK-val történő egyeztetések lefolytatására.

Íme az új helyszínek:

Helyszín Tulajdonos HRSZ
Szentendrei út – Madzsar József (Hadrianus) utcai csomópont III. Kerület 65554/7
Szentendrei út – Pünkösdfürdő utcai csomópont III. Kerület 63672
Szentendrei út – Mátyás király úti csomópont III. Kerület 62545
Szentendrei út – Aquincum Főváros 23034
Vitorla utca – Nánási út Főváros 23726/1
Szentendrei út – Kaszásdűlő Főváros 19396
Vörösvári út – Váradi utca (2 db traffibox) Főváros 18131
III. Kerület 17005/6
Bécsi út – Vörösvári úti csomópont Főváros 16894
Bécsi út – Váradi utcai csomópont III. Kerület 16292

Az újonnan elfogadott beruházás költségét 85.000.000 forintos átcsoportosítással biztosítja önkormányzatunk. A tervezési, telepítési és eszközbeszerzési folyamat időigényes, ezért hosszútávú megvalósítást igényel. 

Összesen 9 óbudai helyszínen, 10 db sebességmérő telepítési helye került kijelölésre. A fenti felsorolásból kizárólag a Vörösvári út – Váradi utcai csomóponthoz kerülne 2 telepített egység. A telepítendő eszközök forgatható állásúak, időközönként a mérési irányt változtatni tudja majd a BRFK. A megjelölt helyszíneken két irányú mérés egy időben nem indokolt, illetve a telepítés így jóval költséghatékonyabb.

Közlekedjünk óvatosan!
Vigyázzunk egymásra!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság