Újabb 1000 darab ingyenes antitestvizsgálatot ajánl fel a főváros a budapestieknek

Hírek
Közzétéve:

Július 12-től 16-ig, jövő hétfőtől péntekig, minden nap reggel 7 és 11, valamint 16 és 20 óra között van lehetősége a budapestieknek arra, hogy ingyenes antitestvizsgálaton vegyenek részt az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton.

A fővárosi tesztelés regisztrációhoz kötött, itt lehet holnap reggel 8 órától regisztrálni és időpontot foglalni, a kerületi szakrendelőkben pedig július végéig lehet részt venni a szűrésen.

A Fővárosi Önkormányzat ezen a héten ezer budapesti lakos ellenanyagszintjét vizsgálta, jövő héten pedig újabb ezer 60 év felettinek kíván lehetőséget biztosítani a kialakult védettség feltérképezésében.

A felajánlott 20 ezer tesztből 18 ezer esetében a mintavételekre a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben kerül sor. A kerületek megkapják a teszteket, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja. Ma elindult a tesztelés a III., a XI., a XII., a XIV. és a XV. kerületben, holnap indul a IV., a VI., a VIII. és a XVIII. kerületben.

A vizsgálatok minden esetben önkéntes alapon történnek. A vizsgált mintához vénás vérvételre van szükség, melyet az infekciókontroll szabályok betartásával zárt rendszerben végeznek a szakemberek. Kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra azok, akik olyan gyógyszert szednek, amelyek esetén a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott (pl. véralvadásgátló).

További részletek az antitestszint-vizsgálatról itt olvashatók.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság