Újabb bogárbarát ovi a kerületben ‒ Gratulálunk a Vackor Óvoda Mókus tagóvodájának!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Újabb bogárbarát óvodát köszönthetünk a kerületben. A Vackor Óvoda Mókus tagóvodája szintén bogárkövet ovi megtisztelő cím tulajdonosa lett. Így Óbuda-Békásmegyer az első budapesti kerület, amely már két bogárbarát óvodával is büszkélkedhet.

Óvodáinkban a természet megismerésének, a környezeti nevelésnek szép hagyományai vannak. Több gyermekintézményünk elnyerte már a Zöld Óvoda címet.

A bogárkövet óvoda címet pedig Óbudai Almáskert Óvoda Gázgyár ovija kapta meg első ízben az elismerés megalapítása óta. Legutóbb pedig a Vackor Óvoda Mókus tagóvodája érdemelte ki a bogárbarát ovi címet, azzal, hogy itt szintén külön foglalkozásokon sajátíthatják el a kicsik a természetvédelem szempontjából rendkívül fontos tudást: az apró rovaroknak, bogaraknak nagy szerepük van az élet körforgásában, annak nélkülözhetetlen részei.

Mindez illeszkedik a Mókus ovi nevelési programjába, amelynek a környezetvédelemhez kapcsolód eleme a környezet megismertetésére, megszerettetésére és védelmére épül, kiegészítve a fenntarthatóságra való törekvésekkel. Az óvoda közössége az újrahasznosítás, az ökológiai lábnyomunk csökkentése mellett szintén elkötelezett.

Gratulálunk a bogárbarát kitüntető címhez, és köszönjük óvodapedagógusaink elhivatott munkáját!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság