Újabb csatlakozó a kerületi fatelepítési programhoz – Illatos virágú zselnicemeggyet ültettünk közösen  

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közösségi fatelepítési programja lehetőséget biztosít cégek, közösségek és lakók számára, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Hiszen a klímaváltozás lassításának egyik kulcsa lehet, ha fákat ültetünk, és a fenntarthatóságot minden döntésünkkor szem előtt tartjuk.

A Budvill és Társa és Kft. vezetői tíz fa megvásárlásával és elültetésével járultak hozzá az ültetési programhoz. A közel 400 ezer forint értékű felajánlás a Szőlőkert és a Huszti utca kereszteződésében gazdagítja környezetünket.

„Kerületi cég vezetőjeként, óbudai lakosként és nem utolsósorban négygyermekes édesapaként feladatomnak és felelősségemnek tartom, hogy egyre zöldebb és élhetőbb városrészt építsünk közösen – mondta Bálint Tamás, a száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás egyik alapítója. – Hagyományt szeretnénk ezzel teremteni, így esztendőről esztendőre odaállni egy kerületi ügy támogatása mellé.”

A Budvill és Társa Kft. munkatársai szakember irányítása mellett maguk ültették el a csemetéket egy szép, fákkal körülvett gyepes háromszöget kialakítva a forgalmas utak mentén.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy kerületünkben is egyre többen vannak, akik maguk is készek tenni azért, hogy környezetünk zöldebbé, élhetőbbé váljon, hiszen önkormányzatunk elkötelezett a fenntartható fejlődés, a klíma- és a környezetvédelem ügye mellett – emelte ki Burján Ferenc alpolgármester, aki többek között a kerület zöldügyeihez kapcsolódó feladatokért felel. – Példamutatónak tartom a Budvill és Társa Kft. önzetlen felajánlását, hogy kerületünk fásítási programját támogatja. A kiválasztott terület fejlesztésével nem állunk meg: hamarosan méhlegelőt is tervezünk ide telepíteni.”

„Fafajnak a zselnicemeggyet, más néven májusfát választottuk – magyarázta dr. Kerényi-Nagy Viktor, kerületünk főkertésze. – E példányok magas, karcsú, hengeres koronájukkal, tömeges és intenzíven illatozó virágaikkal szépen fogják csinosítani a harmadik kerületnek ezt a részét. Ráadásul ennek a dísznövényként ültetett vadgyümölcsfának a termése madarak és kisemlősök kedvelt táplálékai is. Szeretném, hogy a zselnicemeggy, e méltatlanul mellőzött és elfeledett faj népszerű és kedvelt növénye legyen Óbuda-Békásmegyernek.”

Köszönjük mindazoknak, akik már részt vállaltak faültetési programunkban, és szeretettel várjuk a csatlakozni kívánókat: tegyünk együtt azért, hogy Óbuda-Békásmegyer élhetőbb, zöldebb és jövőállóbb.

Honlapunk térképére és dicsőségfalára a támogatóink név szerint is felkerülnek, amennyiben hozzájárulnak.

Kérdéseikkel, észrevételeikkel keressék főkertészünket a lakossag-fokertesz@obuda.hu e-mail-címen. Közösségi Fatelepítési programunkhoz is ugyanitt tudnak csatlakozni.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság