Újabb közösségi fórumot tartottak a Római-part tervezéséről

Hírek
Közzétéve:

Január 19-én rendezte harmadik közösségi fórumát a Tervezzük Együtt a Római-partot csapata a BGSzC Varga István Technikumban.

A téma az árvízvédelmi nyomvonalak bemutatása és azok Jövőképpel való összhangjának véleményezése volt.

Az eseményt a Völgyzugoly Műhely mediátorai nyitották, akik beszámoltak az előző évben történt lakossági fórumokról, majd két előadást hallgathattak meg a résztvevők.

Az első előadást Szaló Péter, Budapest Főváros Önkormányzata Okosvárosért és Részvételiségért felelős főpolgármester-helyettesi iroda önkormányzati tanácsadója tartotta. Röviden ismertette a Jövőkép dokumentum tartalmát, amely alapját képezi a Római-part most zajló megújítási folyamatának.

Ezt követően a Mélyépterv Komplex Zrt. részéről Madaras Koppány építőmérnök bemutatta az elkészült nyomvonalváltozatokat. Részletesen beszámolt a nyomvonalváltozatok kiválasztását megelőző folyamatokról, műszaki adatokat közölt a tervezés jelenlegi állásáról.

A két prezentáció után a résztvevők hármas csoportokban válaszoltak meg különböző kérdéseket, majd maguk is feltehették saját, még megválaszolatlan kérdéseiket írásban.

A szünetben lehetőség volt a két nyomvonal értékelésére a Jövőkép szempontjából, eközben a tervezők és a Főváros munkatársai előkészítették a kérdésekre a válaszokat.

A szünet után a Mélyépterv és Főváros munkatársai összesen 40 kérdést válaszoltak meg, melyek a közösségi tervezés honlapjára, a romai.budapest.hu weboldalra is hamarosan felkerülnek.

A szervezők mindenkinek köszönik a részvételt és az aktív közreműködést, február 9-én is várják az érdeklődőket az Előzetes Vizsgálati Dokumentáció bemutatásán.

 

Facebook: Tervezzük Együtt A Római-partot

Honlap: https://romai.budapest.hu/

E-mail: info@romaiparttervezes.hu

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság