Újabb lehűlés várható a következő napokban

Hírek
Közzétéve:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban lehűlés várható, csapadékra azonban nem kell számítani. Kérjük, figyeljenek a fedél nélkül élőkre. Ha segítségre szoruló hajléktalan embert látnak, akkor feltétlenül hívják a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 24 órás diszpécserközpontját, az alábbi elérhetőségen:
+36 1 338 4186 / 2-es mellék.

hajlektalanA jégmentesítés országszerte problémákat okoz, ezért érdemes tudni az alábbiakat:
A téli időszakban az FKF (Fővárosi Közterület-fenntartó Nonproft) Zrt. feladata Budapest szilárd burkolatú útjainak, közjárdáinak, közlépcsőinek hóeltakarítása és síkosságmentesítése, a balesetmentes közlekedés feltételeinek biztosítása. Első ütemben az 1200 kilométer hosszú főútvonal-hálózaton végzik el ezt a munkát.  Legfontosabb a hidak, felüljárók, főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszainak a megtisztítása, ezután kerülnek sorra az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, valamint a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak. A munkavégzést nehezíti a hideg, mivel a hintő anyag lassabban fejti ki olvasztó hatását. A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

A busz- és villamosmegállók területén a jégmentesítést a BKV Zrt. alvállalkozói végzik.

Az ingatlanok előtti járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek a kötelessége.

A kerületi kezelésben lévő közterületi járdák (parkokon, tereken, sétányokon átvezető gyalogjárdák) tisztításáról az önkormányzatok gondoskodnak. A kerületben a közterületek kezelését az Óbudai Vagyonkezelő Zrt végzi, síkosságmentesítéssel kapcsolatban a vezerigazgato@ovzrt.hu email címen van lehetőség bejelentéseket tenni.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a lakosságot, hogy a téliesre fordult időjárásra tekintettel hosszabb útra csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt  tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság