Újra ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületieknek

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány júniusban is folytatja együttműködését, amelynek célja megerősíteni a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszert. Az e havi ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás időpontja június 14.

Az évek óta tartó közös munka során a Hintalovon Alapítvány személyesen és online nyújt segítséget kerületünk lakóinak és az itt dolgozó szakembereknek, hogy a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát tudjanak végezni. Az együttműködés nagy sikert aratott legutóbbi élő facebook-közvetítés, amelyen a nyári szünidő élvezetes, egyúttal biztonságos eltöltése volt a téma.

Ingyenes gyermekjogi tanácsadásunk és jogsegélyünk idén immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A szolgáltatás keretein belül bármilyen gyermekvédelemmel és gyermekjogokkal kapcsolatos kérdésben segítünk, legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, vagy válással, láthatással, bántalmazással kapcsolatos kérdésekről.

Szülők, szakemberek, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttek jelentkezését egyaránt várjuk. Keressenek bátran minket, hiszen a célunk közös: kiállni a gyerekek biztonságáért, és fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

 Az alábbi időpontokra tudnak jelentkezni:

június 14., 14.00–17.00 óra,

július 5., 14:00-17:00 óra.

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

 

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran!

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Stockholm-módszerrel ültettünk el hat új fát a Göncz Árpád parkban

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Így változik a fúrt kutak engedélyezése

Hírek
Közzétéve:

A víz világnapja és a 120 éves Csillaghegyi Ásványvíz