Vigyázz rám! Belőlem csak egy van! – Hívjuk fel együtt a figyelmet a biztonságos közlekedésre

Hírek
Közzétéve:

A tanítási idő kezdetén és végén a rendőrök elsősorban arra ügyelnek, hogy a gyerekek biztonságosan tudjanak átkelni a forgalmas úttesteken. A fő cél a balesetek megelőzése és a forgalom zavartalanságának biztosítása, de az egyenruhások minden esetben intézkedni fognak, ha szabálytalanságot látnak.

„Vigyázz rám! Belőlem csak egy van!” feliratú pólót, és más láthatóságot elősegítő kiegészítőket kapott 46 első osztályos diák 2021. szeptember 1-jén a zuglói Arany János Általános Iskolában a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársaitól.

A tanévnyitón Szécsi Tibor r. alezredes, a Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztály vezetője beszélt a gyerekek számára legfontosabb közlekedési tudnivalókról. Az alezredes azt is hangsúlyozta, hogy a diákok, a szüleik és a tanáraik bármilyen rendőrségi hatáskörbe tartozó kérdéssel fordulhatnak az iskolarendőrökhöz, akiknek elérhetőségeit az iskolák előterében is kifüggesztik.

Egész szeptemberben kiemelt figyelmet fordít a rendőrség az általános iskolák környéki biztonságos közlekedésre. Óbuda forgalmasabb helyein is a kerület rendőrei, valamint a helyi közterület felügyelet és polgárőrség munkatársai segítik a kisdiákok biztonságosabb iskolába érkezését, illetve tanítást követően a haza indulást.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság