Viharkárok a kerületben és a Főváros területén

Hírek
Közzétéve:

viharkár

A mai napon az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet munkatársainak kiemelt feladata a viharkárok felszámolása, az utak, járdák szabaddá tétele, lelógó leeséssel fenyegető tárgyak/faágak eltávolítása. A kirendelt takarító csoport, a közterület-felügyelők jelzése alapján a megadott helyszínen végzik a takarítást és a balesetveszélyes, illetve a közlekedést  akadályozó ágakat, fanyesedékeket, a helyükről kimozdult oszlopokat, virágtartókat, szemetes edényeket és egyéb tárgyakat elszállítják, ha vissza helyezhetők, visszaállítják.

A Fővárosi területeken, például közparkokban, kiemelt fasorok esetében a Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai végzik a fent említett kártalanítási munkálatokat. A fővárosi Zrt. kezelésében összesen több mint 4 millió négyzetméter zöldfelület, közel 97 ezer parki fa és 26 526 darab fasori fa van, melyek átvizsgálását és a károk felszámolását a mai nappal elkezdték. A terület nagyságát és a faállomány mennyiségét figyelembe véve, a munkálatok néhány napig eltarthatnak.

viharkárok

Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügylete arra kéri az ingatlanok tulajdonosait, hogy ők is gondoskodjanak a környezetük takarításáról, a biztonságos közlekedés biztosításáról. A bejelentéseiket pedig tegyék meg a 06 1 453-26-18-as számon, vagy az ugyfelszolgalat@obkf.hu e-mail címen, a helyszín pontos megjelölésével és amennyiben lehetőségük van rá, az adott területről, kárról készített fényképet is csatoljanak, amelyből a szakemberek megállapíthatják a károk mértékét és különösen a helyreállításának sürgősségét.

A Főkert Nonprofit Zrt. pedig felhívja a lakosság figyelmét, hogy a fákon sok a letört, fennakadt ág, melyek veszélyt jelentenek a parklátogatók számára. Kérik ezért a lakosságot, hogy az elkövetkező napokban ne látogassák Budapest közparkjait, mert a leeső ágak élet- és balesetveszélyt jelentenek.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság