Víztakarékossági adagoló csomagunkkal több kiadásukon is spórolhatnak

Hírek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Önkormányzatunk fenntarthatósági stratégiájának egyik fontos alappillére a pazarlás elleni küzdelem. Szemléletformáló, edukációs és klímabarát akciókkal igyekszünk többek között a vízpazarlás elleni harcot támogatni. Ezért is indítottuk el víztakarékossági adagoló vásárunkat, amely keretében 3+1 darabos lakossági csomagot (3 db. víztakarékos csapvég és 1 db. szerelőkulcs) igényelhetnek az óbuda-békásmegyeri lakosok.

A magyar boltok polcain található, átfolyást szabályozó eszközök között nem található meg az önkormányzatunk által kínált, magas minőségű, átfolyást szabályozó csapvég. A webshopunkon keresztül elérhető adagolók kisebb vízáteresztő képességükön felül légkeveréses technológiával dúsítják a vízsugarat. Az adagolóval környezettudatosan spórolhatunk a víz- és csatornadíjon.

A hagyományos vízcsapok 12-20 liter vizet engednek elfolyni egy perc alatt, a víztakarékossági adagolóval felszerelt csapok pedig ugyanennyi idő alatt 6 litert. Az adagoló felszerelése után garantált a vízfogyasztás minimum 40 százalékos csökkenése és ezzel együtt a fűtőenergia is csökken, hiszen kevesebb vizet kell felmelegíteni.

Víztakarékossági adagoló csomag

Általános jellemzők: a levegőztető szabályozza a vízsugár egyenességét és átmérőjét, csökkenti a fröccsenést és az oldalfröccsenés kiküszöbölésével (baktériumok terjedését is mérsékli) vizet takarít meg és csökkenti az energiaköltségeket, megfelel a helyi vízvezeték-szerelési előírásoknak és szabványoknak.

A házas csaptelep-levegőztető három részből áll: ház, betét és alátét. Minden betétmérethez megvan a megfelelő házméret. A házaknak vagy belső vagy külső menete van a csaptelepre való felcsavarozáshoz.

A szilikon alapú belső alkatrészekkel a csapvég szinte teljesen öntisztítóvá válik, a vízkő egy mozdulattal leválik a csapvégről.

Világszabvány, 24 mm-es külső menetátmérővel, illetve a 22 mm belső átmérővel rendelkeznek.

A csomag tartalma:

  • 2 db M24 krómozott sárgaréz házas, külső menetes, nagyjából 4 liter/perc átfolyást engedő csapvég (aerator funkcióval) fürdőszobai mosdókhoz,
  • 1 db M22 krómozott sárgaréz házas külső menetes, körülbelül 6 liter/perc átfolyást engedő csapvég (aerator funkcióval) konyhai csaptelepekhez. Magasított nyakú,  konyhai csapokra is felszerelhető.

A csomagban található Honeycomb csapvég számos áramlási osztályban és méretben kapható. Ez a klasszikus termékcsalád a jellegzetes méhsejt mintázatával jó áramlási minőséget és vízkő elleni védelmet biztosít. Meghosszabbított élettartam és sérülésbiztos kivitel: a hagyományos dróthálós szitákkal ellentétben szerkezetét nem lehet összetörni.

A csapvégek légtelenített, komfortos vagy kristálytiszta lamináris áramlással készülnek. Ezzel a technológiával gyártott csapvégek beépített áramlásszabályozóval vannak felszerelve, ami azt jelenti, hogy a nyomáskiegyenlítő o-gyűrű segít elérni a szinte állandó áramlási sebességet az esetleges nyomásingadozásoktól függetlenül. A víztakarékos hatás mellett az állandó áramlási sebesség lehetővé teszi a víz egyenletes elosztását.

A víztakarékos zuhanyadagoló egy toldó elem, amely fix vízmennyiséget enged át víznyomástól függetlenül. A vízcsap és a zuhanycső közé kell felszerelni. A vízkőnek ellenáll, mert a gondos anyagválasztásnak köszönhetően a vízkő okozta eltömődést is minimalizálták. A speciális összetételű műanyaghoz nem tapad a vízkő.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság