Óbudán egyetlen éhező gyermek sincs

Hírek
Közzétéve:

A gyermekéhezés megelőzhető és felszámolható a kerületben. Ezt bizonyítja Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának erőfeszítése mely a gyermekek és gyermekes családok támogatásában mutatkozik meg. A családokat, gyermekeket többféleképpen támogatja annak érdekében, hogy az étkezésük biztosítva legyen az év minden napján.

A nyári táborokban a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok gyerekei naponta háromszor étkezhetnek ingyenesen. Bús Balázs polgármester kezdeményezésére 2013-tól a rászoruló gyermekek nem csak a nyári szünetben, hanem valamennyi iskolai szünetben reggelihez és meleg ebédhez jutnak, melyet helyben fogyasztva vagy elvitelre is kérhetnek.

A gyermekéhezés megszüntetésében komoly szerepet vállaltak a civil szervezetek is. A kerület három különböző helyszínén kaphatnak minden reggel ingyen reggelit a rászoruló gyermekek/családok, az önkormányzat által támogatott Összefogás Óbudáért Egyesületnek és a Bosco Szent János Alapítványnak köszönhetően. A kerületi intézmények bevonásával az Ételt az Életért Alapítvány heti öt napon keresztül, napi 600 adag meleg ebédet oszt ki a sokgyermekes családoknak, illetve a létminimum alatt élő embereknek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szociális pékségében pedig a kenyérbérletért cserében pékáruhoz juthatnak a rászorulók.

Az Óbudán kiépített rendszer ugyan jól működik, nincs egyetlen éhező gyermek sem, az állam 2016 január 1-től az előző évinél 50%-al nagyobb összeget, mintegy 4,5 milliárd forintot fordít a gyermekek szünidei étkeztetésére.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Népszerű volt a karácsonyfadíszítő verseny – megvannak a díjazottak

Hírek
Közzétéve:

Nagy hanghatással járó filmforgatás-teszt lesz a K-hídnál!

Hírek
Közzétéve:

Víz világnapja Csillaghegyen – séta a palackozóban