Szülői fórumot tartottak az óvodai életről

Hírek
Közzétéve:

szervezők, előadók

Nagy érdeklődés kísérte az „Óvodás lesz a gyermekünk” című szülői tájékoztató fórumot, melyet Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Társadalmi Kapcsolatok, Oktatási és Kulturális Főosztályának Oktatási Osztálya, valamint Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata közösen szervezett.

Az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont rendezvényterme zsúfolásig telt érdeklődőkkel késő délután, a meghívott szakemberek (védőnő, óvodai referens, óvodavezető, óvodapszichológus, óvodai szaktanácsadó) több oldalról közelítve adtak hasznos információkat, gyakorlati tanácsokat a jelenlévőknek, melyekkel a család minden tagja időben felkészülhet az óvodai beiratkozásra, az óvodai életre.

A negyed órás előadásokat követően élénk kérdés – felelet párbeszéd alakult ki a szülők és az előadók között, mely során számos egyéni élethelyzetnél is választ kaphattak az érdeklődők.

érdeklődők

A szervezők hamarosan az elhangzott előadások alapján egy hosszabb szakmai cikkel kívánják segíteni azokat, akik nem jutottak be a terembe. Addig is kérjük, lapozgassák figyelmesen a honlapunkon is megtalálható Óvodai iránytű 2015/2016. kiadványt, amelyben az óvodák bemutatkozása mellett a beiratkozás jogszabályi hátterén kívül számos egyéb hasznos információ is megtalálható.

Az óvodai felmentés kéréséhez – a szülők kérésére – ugyanitt megtalálható és letölthető az adatlap, mellyel először a területileg illetékes védőnőt szükséges megkeresni.

Megkezdődtek az óvodai nyílt napok, melyek időpontjáról az óvodákban kihelyezett hirdetményekből, a honlapon és az óvodai iránytűben is tájékozódhatnak.

Kérdéseikkel kapcsolatban írásban is fordulhatnak a szervezőkhöz:

Schadek-Bíró Éva, Védőnői Szolgálat intézményvezető: biro.eva@kszki.obuda.hu

(lakcímmel kapcsolatos kérdések, óvodai felmentés, védőnői ellátás)

Halasiné Petrovai Erika óvodai referens: halasi.erika@obuda.hu

(beíratás jogi szabályozása, óvodaválasztás, egyéni, speciális igények)

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság