Nyár Óbudán

Hírek
Közzétéve:
Az Óbudai Nyár 2009-ben újdonsággal várja vendégeit. Az eddigi kínálathoz egy remekművet illesztettek a szervezők: az idei fesztiválon a magyar rockopera – a Sztárcsinálók- felújított változatát viszik színpadra. A Néró és a Sztárcsinálók rockopera 3 szerepére múlt héten 150 jelentkező közül választották ki a megfelelő személyeket. A sajtótájékoztatón megjelentek ízelítőt kaphattak a Szemenyei János-Néró, és Csengeri Attila-Seneca előadásában a rockoperából.
Görög Zita, az Óbudai Nyár 2009. háziasszonya kiemelte a Fő téri programok színességét, a Benkó Dixileand Band, Óbudai Danubia Zenekar, Besh o Drom és a Boldog békeidők-zenés nosztalgiaestjét.
A Zichy-kastélyban megrendezendő 105 éves óbudai mozira hívta fel a figyelmet Népessy Noémi, az Óbudai Múzeum szakmai igazgatója. Vasárnaponként júniusban és júliusban is ingyenes kertmozi várja a vendégeket A “vásznon”  Szindbád, Hannibál tanár úr, Berlin felett az ég, Kerülőutak, Régi idők focija, Jules és Jim című filmek kockái peregnek majd.
Az Aquincumi Múzeum Költő- és Dalnokversenyt hirdetett meg, melyre 150 költő jelentkezett. Az idei költőverseny témája: Egy nap az Olümpuszon. A dalnokverseny témája: Az aquincumi orgonára és egy énekhangra írt rövid kompozíció.

A mai sajtótájékoztató helyszínén, az Óbudai Társaskör kertjében is színes programokkal találkozhatnak majd a vendégek. Itt láthatják az érdeklődők a Kopogós römi című előadást, Moór Marianna és Szilágyi Tibor szereplésével.
Emellett templomi koncertek és hangversenyek is színesítik a programot.

obuda.hu

A részletes program innen érhető el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság