Ülésezett a kerület vezetése – Döntöttek a képviselők

Hírek
Közzétéve:

Az alacsony nyugdíjjal rendelkezők, valamint a szociálisan nehéz körülmények között élő kerületi lakosok megsegítését célozta Bús Balázs polgármester előterjesztésére elfogadott idei hagyományos burgonyavásár megrendezése. Ehhez módosították a költségvetésről szóló rendelet függelékét, és a költségvetési tartalék terhére 29 millió Ft-ot biztosítottak az akcióra.

10 kerületi helyszínen 360 tonna (20.000 zsák) burgonya kerül majd kiosztásra a nyugdíjasok és rendszeres szociális ellátásban részesülők számára.

Elfogadta a grémium a szeszrendelet néven ismert jogszabály módosítást, mely az éjszakai alkoholfogyasztást hivatott szabályozni. Újabb területek kerültek a rendelet hatálya alá nem tartozó zónák közé. További módosítás, hogy a célzott kereskedelmi vendéglátóhelyekre csak akkor vonatkozik a tiltás, ha azok szeszesitalt is forgalmazó egységek. A tilalmazott idősáv is szűkült, azaz pénteken és szombaton reggel 6 és este 01 óra között tarthatnak nyitva az árusítóhelyek, a többi napokon pedig reggel 6 és este 23 óra között.

Óbudai Társaskör igazgatói széke megüresedett, mivel Dr. Merényi Juditnak öt évre szóló vezetői megbízatása június 30-án lejárt. A képviselőtestület a 2008. március 27-i ülésen döntött az intézmény igazgatói állásának pályázati kiírásáról, ezt követően pedig meghosszabbította Merényi megbízását az igazgatói pályázat eredményes lebonyolításáig. Most az új igazgatót Harsányi Mária személyben találta meg, aki 1981 óta dolgozik az óbudai közművelődés területén; az Óbudai Társaskör munkatársa alapítása óta.

Ugyancsak pályázati úton nyert kinevezést a kerületi (2008. április 1-jei hatállyal létrehozott) Óbudai Múzeum és Könyvtár intézményvezetői állására Gyulai Ivánné, aki 2000 óta munkatársa a Platán könyvtárnak, 2004 óta igazgatója.

Elkészült az önkormányzat 2008. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről szóló jelentés, melyet a képviselőtestület tudomásul vett. Ez megállapítja, hogy a helyi adóbevételek szeptember-októberi realizálása, az iparűzési adó októberi, decemberi teljesülése, és a vagyonprivatizációból származó bevételek helyreállítják a büdzsé tervezett egyensúlyát. A könyvvizsgálói vélemény összegzése leszögezi: az ellenőrzés tapasztalatai pozitívak, a pénzügyi helyzet nem változott, a II. félévben javulás várható.

obuda.hu

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság