A főváros arra kéri a vállalkozásokat, fontolják meg, tudják-e támogatni Budapestet iparűzési adójuk befizetésével

Hírek
Közzétéve:

Karácsony Gergely elmondta, az Ügyfélkapun keresztül küldi majd az erről szóló levelet a főváros minden – nem a KATA szerint adózó – budapesti vállalkozásnak. Azt kérik a budapesti vállalkozásoktól, hogy aki teheti, akit nem terhel komolyabban ez az adónem, akit nem sodort nagy bajba a gazdasági válság, akinek a vállalkozását nem veszélyezteti az iparűzési adó befizetése, az továbbra is támogassa ezzel a befizetéssel az önkormányzatokat.

A főpolgármester elmondta: amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy elveszik az önkormányzatoktól legfontosabb saját bevételük nagy részét, sok levelet kapott olyan vállalkozóktól, akik szerint a befizetésük továbbra is az önkormányzatoknál lenne jó helyen.

Ebből a bevételből ugyanis Budapesten a minden fővárosi polgárnak járó közszolgáltatásokat finanszírozzák: a közösségi közlekedést, az ivóvízellátást, a hulladékszállítás, a közvilágítást, a közutak karbantartását. Különösen nagy szüksége van erre a városnak, hiszen több tízmilliárdos kiesést okozott a járvány és a válság önmagában, erre pakolja még rá a kormány a maga sarcait.

Karácsony Gergely amellett érvel, hogy az iparűzésiadó-bevétel jó helyen van az önkormányzatoknál, amelyek szerte az országban bizonyították, hogy a járványra és a válságra gyorsabban, hatékonyabban, szolidárisabban reagáltak mint a kormány.

Ez a pénz jobb helyen van a Fővárosi Önkormányzatnál, amely úgy küzd a járvány és a válság kihívásaival, a kormányzati sarcpolitikával, hogy közben nem mond le a város fejlesztéséről. Minden nehézség, mindenfajta ellenszél ellenére felújításra kerül a Lánchíd, megújul a pesti alsórakpart, megszépül a Blaha Lujza tér, dolgoznak a zöld járműfejlesztésen, zöldítik és élhetőbbé teszik a várost. Mindezt átlátható, ellenőrizhető, számonkérhető és takarékos gazdálkodással teszik.

Aki úgy dönt, hogy “adja az adóját” a Fővárosi Önkormányzatnak, az biztos lehet benne, hogy ebből a bevételből nem oligarchák gazdagodnak, nem presztízsberuházások készülnek, nem magánvagyonok gyarapodnak, hanem a saját otthona, a saját városa működtetéséhez és fejlesztéséhez járul hozzá.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Tájékoztatás a Rozgonyi Piroska utcai fasor állapotáról

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Elérkeztünk a kaszálás harmadik köréhez