A párkapcsolati erőszak nem magánügy – Folytatódik ingyenes jogsegély-szolgáltatásunk

Hírek
Közzétéve:

Folytatódik ingyenes jogsegély-szolgáltatásunk azok számára, akik bántalmazást éltek meg, illetve akik erőszak áldozatai lettek, és jogi segítségre van szükségük. Továbbra is havi egy alkalommal fogadják őket szakemberek, forduljanak hozzájuk bizalommal. Programunk mottója: a párkapcsolati erőszak nem magánügy.

Áldozatsegítő programunk keretében mind a NANE Egyesület, mind pedig a Patent Egyesület szakmai segítsége és tanácsadása mellett kívánja az önkormányzat támogatni a helyi áldozatsegítés ügyét. Ennek részeként ingyenes jogsegély-szolgáltatás indult, azóta havonta egy alkalommal – váltott helyszínen – fogadják azokat, akiknek jogi segítségre van szükségük.

Kiknek szól a szolgáltatás

Alapvetően felnőtt által elkövetett erőszak áldozatává vált nőknek és gyerekeknek, ennek bármely jogi vetületével kapcsolatban, így elsősorban polgári és büntetőjogi ügyekben, gyámhatósági eljárásban, távoltartással, kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti nem peres eljárásban érintett ügyfelek jelentkezését várjuk.

Az e havi jogsegély időpontja és helyszíne

Április 27., csütörtök
15.30–17.30
1035 Budapest, Váradi u. 9–11.

További részletek

 

A jelentkezőket és az érkezőket megközelítőleg félóránként osztják be a szakemberek 15.30 és 17.30 között.

 

Jelentkezés:

Az előzetes regisztráció nem feltétel, az érkezőket jelentkezés nélkül is fogadják, azonban a regisztráltak előnyt élveznek, így előfordulhat, hogy várakozni kell. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

 

Jelentkezni e-mailen lehet az alábbi címen:

info@patent.org.hu

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról további részleteket ITT tudnak olvasni.

A kezdeményezést azért hívtuk életre, hogy a párkapcsolati és a családon belüli erőszak áldozatai minél gyorsabb és szakszerűbb támogatásban részesüljenek, azoknak pedig, akik az áldozatokkal kapcsolatba kerülnek, minél naprakészebb és szélesebb körű ismereteik legyenek, a segítségnyújtás pedig a lehető leghatékonyabb legyen.

Panelbeszélgetés-sorozatunk harmadik részét április 25-én, kedden tartjuk 18.00 órától, az eseménnyel kapcsolatos összes részletet ITT tudják elolvasni, várjuk Önöket szeretettel.

Dedikálás

A 18.00 órakor kezdődő panelbeszélgetést megelőzően, 17.00 órától programunk tanácsadója és tapasztalati szakértője, Renner Erika, valamint Mérő Vera dedikálják a Lúg című könyvet az Esernyősben, amely a Renner Erika ellen elkövetett brutális támadás történetét és következményeit dolgozza fel Mérő Vera tolmácsolásában.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság