Advent Óbudán 2021 – Közösen a fenntarthatóbb, környezetkímélőbb rendezvényekért

Hírek
Közzétéve:

Utánajártunk a vásári fogyasztásoknak, és megnéztük, a környezetünk védelmében tett lépések mennyire voltak eredményesek az Advent Óbudán 2021 Fő téri vásárában használt repoharaknak köszönhetően:

A vásárban működő gasztroházak heti átlagban 9000 darab repoharat használnak fel, és mivel (szintén átlagban) a vásárlók 15%-a újratölteti a poharát, így elmondható, hogy egy héten körülbelül 10 350 darab eldobható poharat helyettesítettek.

A vásár négy hete alatt 41 400 darab eldobható pohárnyi szemetet spóroltunk meg. Egy normál 3 deciliteres pohár súlya 12 gramm, így a teljes mennyiségre számítva közel 5 mázsával kevesebb szemetet termeltünk az Advent Óbudán 2021 Fő téri vásárában a repohárhasználatnak köszönhetően.

Az sem elhanyagolható, hogy a kevesebb szeméten kívül a felhasznált poharak mennyiségével kevesebb nyersanyag-felhasználás történik, hiszen ezek a poharak a fertőtlenítést követően újra használatba vehetők, akár 150 alkalommal is. Hosszú távon az újbóli felhasználással védjük a Földet a nyersanyag-kitermeléstől is.

A kerületi karácsonyfa-díszítő verseny kiírásában hangsúlyoztuk, hogy lehetőség szerint a pályázók újrahasznosított díszekkel ékesítsék a fákat. A fantasztikusan szép és kreatív díszek többek között kávékapszulákból, műanyag palackokból, papírgurigából készültek.

Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiájának egyik fontos pillére, hogy javítsuk az esélyegyenlőséget, építsünk a partnerségre és az önkéntességre. Adventi vásárunkon ennek a gondolatnak a mentén hirdettük meg adventi adománygyűjtő akciónkat, amelynek keretében az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, az Oltalom Karitatív Szervezet és a Jó Pásztor Anyaotthon számára vártunk tárgyi és pénzbeli felajánlásokat.

Rendezvényünk állatbarát, a vásár pedig szőrmementes. Az Óbudai Kutyás Egyesület is kitelepült a vásárba, két kutyamenhely számára is gyűjtöttek állateledelt.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztató Központ pedig a vásár teljes ideje árusítja ellátottjai által készített csodaszép termékeket.

A vásár területén akadálymentesített toalett is vendégeink rendelkezésére állt, kisbabával érkező szülők pedig fűtött pelenkázót használhattak az Esernyős kávézóban.

Köszönjük, ha felhívásuknak eleget téve Önök is hozzájárultak ahhoz, hogy az Advent Óbudán 2021 fenntarthatóbb, környezetkímélőbb legyen, és tömegközlekedéssel érkeztek.

Köszönjük továbbá, hogy partnereink abban, hogy Óbuda-Békásmegyer jövőállóbb, zöldebb és élhetőbb legyen.

 

Feldíszített karácsonyfák

Újrahasznosított díszek

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság