Adventi adománygyűjtés 2021 – A helyi anyaotthonban élőknek, a nehéz helyzetben lévő kerületi lakosoknak, családoknak és gyermekeknek gyűjtünk

Hírek
Közzétéve:

Az év első fele a koronavírus-járvány féktelen tombolásáról szólt, újabb és újabb kihívások elé állítva a közösségeket, az intézményeket, a családokat, és most, év vége felé közeledve is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A leginkább kiszolgáltatott, sérülékeny csoportok tagjait különösen nagy, olykor az erejüket meghaladó próbatételek elé állították ezek a hónapok.

A harmadik kerület gondoskodásból, önzetlenségből és segítségnyújtásból idén is jelesre vizsgázott: a partnerség és az áldozatvállalás legszebb példáinak lehettünk tanúi, mégis sokan kerültek nagyon nehéz élethelyzetbe.

Mindannyiunk számára küzdelmes év volt ez, a végéhez közeledve azonban idén is arra kérjük a harmadik kerület lakóit, a vállalatokat, a civil szervezeteket, az itt dolgozókat, hogy fogjunk össze, és felajánlásainkkal tegyük könnyebbé a legnehezebb helyzetben lévők számára az ünnepeket.

 

A legkisebb adomány is sokat érhet valakinek, és az apró gesztusok is nagy segítséget jelenthetnek.

Kérjük, csatlakozzanak hozzánk az adventi időszakban, és ha módjukban áll, vegyenek részt Önök is Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2021-es adománygyűjtő akciójában.

Köszönjük szíves segítségüket, és hogy támogatásukkal meghittebbé, szebbé tehetjük az ünnepeket ott is, ahol ez közös összefogás nélkül nem sikerülne.

 

A felajánlásokat célzottan gyűjtjük az alábbi közösségek számára:

 

1. Pénzadomány gyűjtése: Jó Pásztor Anyaotthon

A Jó Pásztor Nővérek Kongregációjának harmadik kerületi anyaotthona befogadja a nehéz szociális helyzetű, otthontalanná, hajléktalanná vált anyákat és gyermekeiket, támogatást nyújtanak várandós nőknek és bántalmazott családtagoknak is. Céljuk, hogy a gyerekek ne kerüljenek ki a családból, és megfelelő támogatást kapjanak a fejlődéshez. Igyekeznek az anyákat megerősíteni szülői szerepükben, és segítik őket abban, hogy képesek legyenek az önálló életvitelre.

A pénzadomány gyűjtésének módja:

  • Az Advent Óbudán 2021 rendezvényeinek helyszínein kihelyezett pénzgyűjtő urnákba november 26-tól (Fő tér, Békásmegyeri piac, Óbudai Kulturális Központ és házai).

Az urnákat esténként zárt helyre téve helyezzük biztonságba.

  • Ha az adományozni kívánt összeget elutalná:

Kedvezményezett: Jó Pásztor Nővérek Kongregációja

OTP Bank Nyrt.
11703006 – 20031206

A közlemény rovatba kérjük beírni: Advent.

2. Tárgyi adományok gyűjtése:

Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ

Oltalom Karitatív Egyesület

 

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársai azért dolgoznak, hogy a harmadik kerületben mindenki hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre rászorulóként szüksége van. Folyamatosan figyelemmel kísérik az itt élők szociális helyzetét, veszélyeztetettségét, és a panaszok orvoslása érdekében megteszik a szükséges intézkedést. Áldozatsegítő vonalat és gyermekvédelmi hívószámot üzemeltetnek. A Családok Átmeneti Otthonában segítséget nyújtanak az otthontalanná vált családok, válsághelyzetben lévő bántalmazott szülők és gyermekeik, várandós vagy a szülészetről kikerülő anyák és gyermekeik számára, a Gyermekek Átmeneti Otthona pedig átmeneti gondozást nyújt, és teljes körű ellátást biztosít azoknak a gyermekeknek, akik családi problémák, betegségek, lakhatási gondok miatt átmenetileg szülői gondoskodás, illetve megfelelő szülői felügyelet nélkül maradnak.

Az Oltalom Karitatív Egyesület olyan személyek közösségeként jött létre, akik lelkiismereti ügyüknek tekintik a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben levő különféle társadalmi rétegek, csoportok és egyének (hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok, katasztrófa által sújtottak, szegények, betegek és magányosok) segítőkész támogatását. Céljuk a rászoruló, a társadalom perifériájára jutott emberek anyagi, természetbeni és lelki támogatása, valamint érdekükben a közvélemény figyelmének és szolidaritásának felkeltése.

HOL lehet adományozni?   

Az Advent Óbudán 2021 Fő téri helyszínén kihelyezett adománygyűjtő faházban.

Munkatársunk átveszi az adományokat, amelyeket esténként kisbusszal szállítanak kollégáink a központi gyűjtőhelyre. Mindkét szervezet számára egyszerre, együtt gyűjtjük a felajánlásokat.

Minden adományozónak apró ajándékkal kedveskedünk.

Az adományok sorsáról, mennyiségéről folyamatosan hírt adunk az önkormányzat oldalain, csatornáin.

MIKOR?   

  1. november 26-tól december 17-ig.

Az Advent Óbudán 2021 Fő téri helyszínének nyitvatartása:

Hétfő–csütörtök: 12.00–20.00

Péntek: 12.00–22.00

Szombat: 10.00–22.00

Vasárnap: 10.00–20.00

MEDDIG tart az adománygyűjtés?   

  1. december 17-én, pénteken délig.

PONTOSAN MILYEN ADOMÁNYOKAT várnak, és milyen formában?

(Arra kérjük Önöket, hogy csak az alább felsorolt adományokat juttassák el hozzánk, pl. használt ruhaneműt, lábbelit, takarót ne.)

– tartós élelmiszer (cukor, liszt, olaj, rizs, gabonafélék, száraztészta, konzervek, lekvárok, gabonapehely, kakaópor, kávé, tea stb.)

– tartós, nem romlékony édesség

– bontatlan csomagolású fertőtlenítő- és tisztítószerek (mosószer, mosogatószer, univerzális tisztítók, papírtörlő, nedves törlőkendő stb.)

– bontatlan csomagolású higiéniai termékek, tisztálkodószerek (szappan, folyékony szappan, sampon, tusfürdő, sebtapasz, fogkefe, fogkrém stb.)

– állateledel: száraztáp, konzerv

Kérjük, ügyeljenek rá, hogy az adományok sértetlen állapotban, becsomagolva, dobozban vagy strapabíró szatyorba téve jussanak el hozzánk.

KI OSZTJA SZÉT az összegyűlt adományokat? 

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ és az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársai.

HOVÁ FORDULHATOK, HA ADOMÁNYOZNÉK, de a szállítást nem tudom megoldani?   

forum@obuda.hu e-mail-címre várjuk üzeneteiket. Munkatársaink felveszik Önökkel a kapcsolatot, és segítenek a felajánlásaik eljuttatásában.

HOVÁ FORDULHATOK, HA A KEDVEZMÉNYEZETTEK közé szeretnék kerülni?   

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársait keressék ügyfélfogadási időben az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36 1 250 1964, e-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu

Folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket, hogyan alakul az adományok mennyisége, ahogyan a további sorsukról is: összefoglaló cikkben tesszük közzé a gyermekvédelmi központ és az egyesület munkatársainak beszámolóit.

Köszönjük együttműködő segítségüket!

 

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság