Aktuális információk – április 2.

Hírek
Közzétéve:

A III. kerületben is több koronavírusos megbetegedés található. Pontos számokat valószínűleg sosem tudnak majd velünk közölni, talán az illetékesek előtt sem ismertek ezek. Sajnos vannak olyan kerületi bulvároldalak és vélhetően velük együttműködésben olyan – a kerület városrészeinek nevét engedély nélkül viselő – oldalak, amelyek ezt a helyzetet is politikai hatáskeltésre használják fel. Kérünk mindenkit, hogy hivatalos forrásból tájékozódjon.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt idén elektronikus úton kell a bölcsődei felvételre jelentkezni. A kitöltött jelentkezési lapot április 30-ig lehet online formában beküldeni. Bővebben informálódhat részletes cikkünkből.

A veszélyhelyzet miatt a megszokottól eltérő az óvodai felvétel rendje. Nincs teendője annak, aki a körzetes óvodába szeretné íratni a gyermekét. A nem körzetes óvodába április 2-20. között lehet jelentkezni, elektronikus úton is. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor. További információk részletes cikkünkben.

A III. kerületben Új szociális támogatási formaként kérelmezhető a veszélyhelyzeti bérleti díj támogatás és a vészhelyzeti krízistámogatás. Mindkét támogatási formát a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő vagy fizetésüket meg nem kapó III. kerületiek kérelmezhetik, akiknek a háztartásában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi minimálnyugdíj 250, illetve 200%-át nem haladja meg. A vészhelyzeti krízistámogatást évente egyszer, maximum 120 ezer Ft-ig lehet kérelmezni.

Büntetésre számíthatnak azok, akik a lezárt területekre önkényesen behatolnak!

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani kérem, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:
e-mail: koronavirus@obuda.hu
telefon : 06 80 204-777

A III. kerület határozatlan ideig bezárja bölcsődéit és óvodáit. Április 6 és április 9 között ügyeleti ellátást szervezünk a kijelölt intézményekben.
Kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára. Étkeztetést azok a gyermekek kapnak, akik ügyeletben vannak, illetve akik szociális étkeztetésre jogosultak, és igénylik az ellátást.
Az étkezési igényeket kérjük az alábbi elérhetőségeken jelezzék:
Telefonszám: +3614378801 vagy +3614378914
E-mail: gedeonne.s.edit@obuda.hu magyarne.annamaria@obuda.hu

Ügyeletes Óvodák:
• Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp. Víziorgona u.2.)
• Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (1035 Bp. Szél u. 23-25.)

A bölcsődék ügyeleti rendje változatlan marad :
Szél Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/
Víziorgona Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

2020.04.06.-04.09. között az Óbudai Nagy László Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (1032 Budapest, Váradi utca 15/b.) látja el az ügyeleti feladatokat. Azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskolás gyermekek, akik ebédigénylését a szülők április2-án 16 óráig leadják, szintén itt vehetik majd át az előre csomagolt ebédet, naponta 10.30 és 12.00 között. Felhívjuk figyelmüket, hogy április 10-e Nagypéntek és április 13-a Húsvét hétfő munkaszüneti napok, így ezeken a napokon ügyeletes iskola nem lesz nyitva és elvitelre sem tudunk ebédet biztosítani.

Kérjük, hogy csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra a hivatalba, akinek halaszthatatlan dolga van. Céges ügyfeleinket kérjük, hogy ügyeiket online rendszeren keresztül intézzék. Amennyiben bővebb információra van szükségük, kérjük és javasoljuk, hogy telefonon keressék ügyfélszolgálatunkat: +3614378501.

Nyomatékosan szeretnénk kérni,hogy ha valaki beteg, akkor ne menjen közösségbe és mindenki tartsa be a szakemberek tanácsait.

Nyomatékosan szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy gyermekét ne vigye közösségbe, ha teheti tartózkodjanak otthon.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk szeretteinkre!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság