Áldozatsegítő program: májusi zártkörű szakmai egyeztetés

Hírek
Közzétéve:

Második alkalommal ültek össze a gyermekvédelmi jelzőrendszer, az áldozatvédelem és -segítés kerületi szereplői. A harmadik kerületi rendvédelmi dolgozók, igazságügyi, egészségügyi és szociális intézmények és a védőnői szolgálat vezetői, valamint az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának áldozatsegítő programjában együttműködő partnerként szerepet vállaló NANE Egyesület képviselői szakmai kerekasztal-beszélgetésen vettek részt a közös munka hatékonyságának erősítéséért.

Az októberben indult áldozatsegítő program szakmai kerekasztalainak legfőbb célja, hogy tovább növelje a már működő folyamatok gördülékenységét, és feltárja a jelzőrendszer alkalmi vakfoltjait, valamint az esetleges buktatókat. Kifejezetten örömmel láthattuk, hogy az érdekelt szervezetek milyen nagy számban és milyen feltűnő aktivitással képviseltették magukat.

 

A találkozót Turgonyi Dániel alpolgármester, a program vezetője nyitotta meg, majd Busi Zoltán, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ intézményvezetője, szociálpolitikai és gyermekvédelmi szakértő moderátori vezetésével vette kezdetét a rendszerszintű kérdéseket egy fiktív esettanulmányon keresztül vizsgáló beszélgetés.

A számtalan izgalmas téma között előkerültek a protokollok és kompetenciák kérdései, a jelzőrendszeri tagok közötti összehangolt munka példái, a törvényi szabályozás ellentmondásainak feloldását segítő gyakorlati lehetőségek, az egyéni jóindulaton és tenni akaráson túlmutató, rendszerszintű megoldások. Mindenki egyetértett abban, hogy a sikeres áldozatvédelem és –segítés egyik kulcsfontosságú eleme a rendszer működésében való bizalom erősítése.

A szervezők, Turgonyi Dániel és Busi Zoltán egyaránt sikeresnek, eredményesnek értékelték a találkozót. Megerősítették: ősszel tovább folytatódik a keretrendszer és a kapcsolódási pontok megerősítését szolgáló beszélgetéssorozat.

Minden meghívott vendégünknek köszönjük a részvételt. Köszönjük továbbá, hogy tudásukkal és tapasztalataikkal segítik a programot, és partnereink abban, hogy a harmadik kerületi áldozatsegítés hatékonyabb legyen.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról ITT tájékozódhatnak bővebben.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság