Átadtuk a Meggyfa utcai játszóteret

Hírek
Közzétéve:

A felújítási munkálatok február 1-jén kezdődtek, hogy a gyerekek tavasszal már birtokba vehessék a megújult teret. A felújítás fő célkitűzése a két gyalogosbejárat szilárd burkolattal való összekötése, valamint a jelenlegi kialakítás kisebb megváltoztatásával a meglévő funkciók ergonomikusabbá tétele volt.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete a Meggyfa utcai játszótér felújítására 14,6 millió forintot irányzott elő 2020-ban.

A műszaki átadáson a szakértők mindent rendben találtak, így a játszótér április 20-án újra kinyitotta a kapuit.

A játszótér korszerűsítésének keretén belül a burkolatokat részlegesen felújították, új bútorokat és játszószereket telepítettek, valamint növényeket ültetettek, a két gyalogosbejáratot pedig szilárd burkolattal kötötték össze.

A felújításnak köszönhetően a meglévő kötélvár új faszegélyezést és ütéscsillapító homokburkolatot kapott. Az ivókút is megszépült, két felújított pad pedig új helyre került. A bejáratot összekötő térkő burkolathoz öntött, színes, gyümölcstematikájú gumiburkolat csatlakozott, ahová a nagyobb gyerekek játékai kerültek: az áthelyezett fészekhinta és az új laphinta.

A műszaki átadást követően a kerületi lakók irányából érkező sok pozitív visszajelzés mellett önkormányzatunk egy észrevételt is kapott a játszótéren található, kiemelt szegéllyel körbevett ágyásra vonatkozóan, amit a szülők balesetveszélyesnek találtak.

A lakossági igényre válaszul az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. egy alacsony, színesre festett kerítéssel kerítette körbe a virágágyást, így az esetleges balesetveszély elhárult.

Dr. Kiss László polgármester az átadáson elmondta: az önkormányzat számára kiemelt fontosságú a játszóterek és a gyerekek biztonsága, ezért azonnal reagáltak a lakossági észrevételekre.

„Bízunk benne, hogy a korszerűen felújított játszótér a környéken élő családok számára felhőtlen kikapcsolódást és sok örömet ad majd” – tette hozzá Czeglédy Gergő városfejlesztésért felelős alpolgármester.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság